Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 08:14

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: “Respire!" στο Μέγαρο και “Glitches” στην πλατεία

Γράφτηκε από την

Με μια παράσταση στο στούντιο του Μεγάρου και μια παράλληλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, συνεχίζεται σήμερα το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Από την ομάδα Cie Circoncentrique ανεβαίνει το “Respire!” στις 9 μ.μ. στο στούντιο. Τα δύο μέλη του θιάσου “Circoncentrique”, o Αλεσσάντρο Μαΐντα και ο Μαξίμ Πυτού, φίλοι τόσο δεμένοι όσο η εισπνοή και η εκπνοή, καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό στο πιάνο την Λέα Πέτρα. Μια περιπέτεια που μας παρασύρει σε έναν ανεμοστρόβιλο ακροβατικής ποίησης μέσα από τον ρυθμό της αναπνοής και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των δύο περφόρμερ. Το διεθνώς βραβευμένο έργο, που περιοδεύει ανά τον κόσμο από το 2012, είναι εμπνευσμένο από τη σχέση γεγονότος, συναισθήματος και αναπνοής. Τα σώματα των δύο ακροβατών γίνονται ο καμβάς για να αποτυπωθεί αυτό το τριώνυμο. Η αναπνοή είναι το συνδετικό νήμα με το κοινό, με το οποίο οι δύο ακροβάτες μοιράζονται τα συναισθήματα, τις εκπλήξεις και τους φόβους τους. Με όχημα έναν μεταλλικό τροχό, μπάλες και μεγάλες σφαίρες, οι δύο περφόρμερ εκτελούν τολμηρές κινήσεις ισορροπίας, υπενθυμίζοντάς μας ότι στην περιοχή του κινδύνου, όπου είμαστε ευάλωτοι, μπορούμε να επανεκτιμήσουμε τα πράγματα με ειλικρίνεια, απλότητα και πραγματικά συναισθήματα

(Σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου, 21:00, Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας).


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Εως το επόμενο Σάββατο 21 Ιουλίου, 8 παραστάσεις χορού παρουσιάζονται σε ένα σταθερό απογευματινό ραντεβού, κάθε μέρα στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Ολες είναι με ελεύθερη είσοδο. Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει ο εκρηκτικός Edivaldo Εrnesto από την Μοζαμβίκη και ο Ισπανός Luis García López, γνωστός και ως Fruta, με το “Glitches”, μια ενστικτώδη παράσταση. Οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν, μέσα από την ξεχωριστή χορευτική τους γλώσσα, ένα διάλογο με έντονα και απρόσμενα αποτελέσματα. (Δευτέρα 16/07).

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για άλλα στοιχεία: www.kalamatadancefestival.gr, επίσημα χάσταγκς: #24kdf2018, #kalamatadancefestival, #kalamata.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Μέγαρο Χορού – κεντρική σκηνή: γενική είσοδος: 15 ευρώ, γενική είσοδος στην παράσταση “Cartoon” Πέμπτη 18 Ιουλίου: 10 ευρώ. Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: 12 ευρώ. Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων, καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ). Για τις παραστάσεις στο στούντιο του Μεγάρου: γενική είσοδος 12 ευρώ. Γενική είσοδος για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια: 10 ευρώ. Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Η προπώληση γίνεται στα καταστήματα “Public”, στο http://tickets.public.gr, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά: 210 723 4567, www.ticketservices.gr. Προπώληση συνεχίζεται και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10 – 1 μ.μ. και 6.30 – 9 μ.μ., καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής στην Αριστομένους 33. Για πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard): 27211 81030.