Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 09:48

“Αγαμέμνων” του Αισχύλου στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
“Αγαμέμνων” του Αισχύλου στην Αρχαία Μεσσήνη

 

 

Η παράσταση “Αγαμέμνων” του Αισχύλου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στις 3 Αυγούστου στην Αρχαία Μεσσήνη στις 9.15 μ.μ., μετά την επιτυχία στην Επίδαυρο (15.000 χιλιάδες θεατές).

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Αργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Οι συντελεστές είναι οι: μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, σκηνικά – κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν, μουσική - μουσική διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης, κίνηση: Εντι Λάμε, φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος,

βοηθός σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη, σύμβουλος δραματουργίας: Παναγιώτης Σκούρας. Παίζουν:

Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου. Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου. Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη, επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλίκη Δανέζη Knutsen.

Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ – κανονικό, 12 ευρώ - μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65).

Προπώληση: viva.gr, 11876, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33) 27210 87902.

 

 


NEWSLETTER