Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 15:16

10ος Πολιτιστικός Αύγουστος Διαβολιτσίου στη μνήμη του καπετάν Βασίλη

Γράφτηκε από την

Ο 10ος Πολιτιστικός Αύγουστος Διαβολιτσίου θα γίνει και φέτος στην μνήμη του καπετάν Βασίλη.

Το πρόγραμμά του που θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 18 Αυγούστου και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακή μουσική, βραδιά ποίησης, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, κλόουν, παραμύθια και βραδιά αστροπαρατήρησης, στο μικρό αγαπημένο θεατράκι.

Η Οργανωτική Ομάδα Εκδηλώσεων Διαβολιτσίου επιμελήθηκε το πρόγραμμα έχοντας χορηγό το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου” και με συμπαραστάτες το Δήμο Οιχαλίας, την Τ.Κ. Διαβολιτσίου και τοπικούς Συλλόγους.               

Αναλυτικά το πρόγραμμα: σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου: θεατρική παράσταση από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με την κωμωδία “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη. Αύριο Σάββατο 21 Ιουλίου: θέατρο κούκλας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας “Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει”. Το Σάββατο 28 Ιουλίου: θέατρο σκιών “Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα” με τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο.                                               

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου: βραδιά λόγου και μουσικής … λογοτέχνες, Μεσσήνιοι και όχι μόνο, διαβάζουν έργα τους. Σάββατο 4 Αυγούστου: έργα διαχρονικής Ελληνικής μουσικής από την παιδική – νεανική χορωδία του Γ. Σκλήκα “Hakuna matata”.         Τετάρτη 8 Αυγούστου: θεατρική παράσταση από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με το  “Βότκα μολότοφ”. Παρασκευή 10 Αυγούστου: θέατρο σκιών “Τα καμώματα του Καραγκιόζη” με τον Φώτη Πλέσσα. Σάββατο 11 Αυγούστου: θεατροπαιχνιδίσματα με τον κλόουν Bούλη για τους μικρούς φίλους. Παρασκευή 17 Αυγούστου: βραδιά παραμυθιού για μικρούς και για μεγάλους με την ιστορία: “Ενα παραμυθι για έναν ιππότη με πολλούς δράκους και σκιές” από την Κατερίνα Πετρουλάκη.                          

Σάββατο 18 Αυγούστου: βραδιά αστρονομίας “Eνα ταξίδι στα άστρα” με τους Α. Ρεϊτζόπουλο και Ι. Οικονομόπουλο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.