Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 16:27

Αύγουστος με εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από τον

Σειρά εκδηλώσεων ετοιμάζει για τον Αύγουστο ο Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου Τριφυλίας «Δημοσθένης Κάκκαβας», εκδηλώσεις που γίνονται με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Η αρχή γίνεται στις 4 Αυγούστου με αγώνα δρόμου 10 χιλ. και δυναμικό περπάτημα 5 χιλ. στις 7 ώρα το απόγευμα με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική αγορά Σιδηροκάστρου και διαδρομή μέσα από το δάσος της περιοχής. Την εκκίνηση του αγώνα που ονομάζεται «Δρόμος υγείας και φιλίας» και σύνθημα έχει τρέχω για να ζήσω αγαπώ το περιβάλλον θα δώσει ο παλιός πρωταθλητής Σπήλιος Ζαχαρόπουλος. Ενώ η συμμετοχή θα είναι 2 ευρώ προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για το φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Στις 5 Αυγούστου διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Δημοτικών Χορών στις 7 ώρα το απόγευμα με την συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας , του Συλλόγου Χορού Ξενία Καλαμάτας , του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιανιτσοχωρίου , του Συλλόγου Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» και του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου.

Στις 12 Αυγούστου θα διοργανωθεί ημέρα αγάπης με εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων για την Κιβωτό του Νώε.

Στις 13 Αυγούστου στις 7 ώρα το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια αίθουσας του Συλλόγου και του Ιστορικού Λαογραφικού Μοσείου , με ομιλία και αναφορά στην ιστορία του Σιδηροκάστρου από τον Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Κ.Μπ.