Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 10:54

Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο με τις εκδηλώσεις Αστρονομίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο με τις εκδηλώσεις Αστρονομίας

Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο αποτελούν οι αφιερωμένες στην Αστρονομία εκδηλώσεις που διοργανώνονται σήμερα Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη και τη Μεσσήνη, από τον Δήμο Μεσσήνης, την Ενωση Ελλήνων Φυσικών και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Αυτό επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών Στάθης Κατσούλης και ο μουσικός διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης Γιώργος Μουνδρουλέας.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αρχαία Μεσσήνη -στο θέατρο και στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου-, θα στηθούν δύο ηλιακά τηλεσκόπια, μέσω των οποίων, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί μπορεί να παρατηρήσει τον Ηλιο, να δει τις ηλιακές κηλίδες και τις εντυπωσιακές ηλιακές εκλάμψεις. Παράλληλα, αστροφυσικοί της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα εξηγούν τα φαινόμενα που συμβαίνουν στον Ηλιο και θα απαντούν σε οποιαδήποτε απορία.

Εξ άλλου, απόψε στις 9, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Αστρονομία στη Μεσσήνη, ένα μουσικό ταξίδι στο Σύμπαν”. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, από τον καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών και πρόεδρο της ΕΕΦ Στράτο Θεοδοσίου με θέμα “Αστρα και μυθολογία” και από τον αστροφυσικό, διευθυντή του Τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής Σοφοκλή Σωτηρίου με θέμα “Μηνύματα από τη γέννηση του Σύμπαντος”.

Θα γίνουν επίσης, προβολές βίντεο με θέματα σχετικά με τις ομιλίες, ενώ την εκδήλωση θα “ντύνει” η μουσική σύνθεση του Μηνά Ι. Αλεξιάδη συνθέτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον ίδιο στα πλήκτρα. Την αποψινή εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντής του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι θεατές θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τα αστέρια με τα τηλεσκόπια που θα έχουν στηθεί στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. Η διάθεση των τηλεσκοπίων και η ευθύνη της λειτουργίας τους θα γίνει από την Αστρονομική Ενωση Σπάρτης “Διός Κούροι” και από ερασιτεχνική ομάδα Αστρονομίας Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER