Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 07:52

Απολαυστικό φινάλε στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα τελείωσε την Κυριακή το βράδυ το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με χαμόγελα, συγκίνηση και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Πρώτη παίχτηκε στο στούντιο του Μεγάρου η παράσταση "In case of loss" της ομάδας Kokakepanu, η οποία είχε πολλά ενδιαφέροντα κομμάτια μουσικής και λόγου. Απολαυστικά ήταν και τα χορευτικά σόλο της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, τα οποία αντικατόπτριζαν την αγωνία της κτήσης. Προς το τέλος του έργου, οι δύο συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν μία εγκατάσταση φωτός, η οποία ως χοάνη "κατάπιε" όλα όσα έδειχναν να είχαν κερδίσει, βρίσκοντας χώρο, ακόμα και για τους ίδιους. Ενας μικρόκοσμος που χάνεται, μετά από την ίδια του την προσπάθεια να υπάρξει. Η απώλεια, ως αφορμή για αρχή και τέλος, τα σχοινιά ως χειριστές της εξέλιξης. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο ΔΦΧΚ.

Οι "Les Slovaks" έκλεισαν το φετινό πρόγραμμα, με μια παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου. Οι παραδοσιακές χορευτές από τη Σλοβακία έδωσαν μια παράσταση με σαφείς αναφορές στην παράδοση της χώρας τους, γεγονός που έκανε τη δουλειά τους αρκετά προσιτή στον πολύ κόσμο. Το τραγούδι, η ζωντανή ερμηνεία, η μουσική εκτέλεση επί σκηνής, το αρμονικό ομαδικό αποτέλεσμα, προκάλεσε συγκίνηση, χαρά, αισιοδοξία. Το έργο "Journey home" είχε ξεσηκωτικά ξεσπάσματα, έντονες ροκ σκηνές. Η Λίντα Καπετανέα στο τέλος ευχαρίστησε την ομάδα, η οποία όπως είπε, στο ΔΦΧΚ έδινε την τελευταία της παράσταση για αυτό το έργο, μετά από πολλά χρόνια επιτυχίας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με dj και μπουφέ.

Γ.Σαρ.