Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:45

Μεσσηνία: Συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου στο χωριό Πλατάνια

Γράφτηκε από την

 

 

Μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου και τελετή βράβευσης μαθητών θα γίνει στις 17 Αυγούστου στις 8 στο χωριό Πλατάνια στο ανοικτό θέατρο "Νότα Αρνόκουρου” στο συγκρότημα «Πύργος μπάρμπα Αλέκου».

Το πέτρινο θέατρο, χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η εικοστή κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που εγκαινιάστηκε ο Πύργος. Φέτος επανελήφθη για 10η χρονιά η διαδικασία του διαγωνισμού έκθεσης με θέμα «Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να γράψετε ένα κείμενο στο οποίο να αναπτύσσετε τις απόψεις σας για τον ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, στην ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών, στην συμφιλίωση και την πρόληψη των συγκρούσεων μεταξύ των λαών. Επιπλέον, να προτείνετε μέτρα και τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τρόπους ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για την προστασία της στη σύγχρονη εποχή, με έμφαση στα πολιτιστικά στοιχεία που θεωρείτε πιο σημαντικό να διατηρηθούν, να προωθηθούν και να αναπτυχθούν σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα τις επιλογές σας».

Μετά την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής τα βραβεία του Συλλόγου Πλατανιτών

Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη», κατανέμονται ως εξής: Α. Γυμνάσιο: 1. Πρώτο Βραβείο: Αναστασία Γεωργακοπούλου, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (το μοναδικό βραβείο για τη βαθμίδα του γυμνασίου για το 2018). Β. Λύκειο: 1. Πρώτο Βραβείο: Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου Λύκειο Γαργαλιάνων. Δεύτερο Βραβείο: Διονύσης Γρηγορόπουλος Λύκειο Κρεστένων. Τρίτο Βραβείο: Μαργαρίτα Παπανδρέου Λύκειο Ανδραβίδας. Ο διευθυντής Δευτεροθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γ. Σταματόπουλος, (μετά από εισήγηση του κ. Αρνόκουρου) συγκέντρωσε σε ένα τόμο όλες τις εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας, τον οποίο προλογεί ο ίδιος, αλλά και ο ιστορικός- συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.

Τα βραβεία, οι έπαινοι, ο τόμος των εκθέσεων καθώς και βιβλία, θα δοθούν λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας. Πρόθεση του Συλλόγου είναι να καθιερωθεί η διαδικασία της βράβευσης στη μνήμη της αδικοχαμένης Νότας Αρνοκούρου (θύματος της ασφάλτου στο άνθος της ηλικίας της) και στο χώρο αυτό να γίνεται η τελετή βράβευσης κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία του Δήμου. Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη χορηγία του ευπατρίδη , καταγόμενου από την περιοχή Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνόκουρου.