Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 16:31

Αύριο ξεκινά τελικά το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αύριο ξεκινά τελικά το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Ακυρώνεται η σημερινή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας και οι συναυλίες αναβάλλονται λόγω εθνικού πένθους.

Οι επόμενες ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα γίνουν κανονικά, με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Στη γραμματεία θα υπάρχει κουτί οικονομικής στήριξης, ενώ σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς θα ανακοινωθούν τα απαραίτητα είδη που θα μπορεί ο κόσμος να φέρει, ώστε αυτά να σταλούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Μετά την περσινή επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, 60 εθελοντές και το παρακολούθησαν πάνω από 12.000 άτομα, το ΦΔΚ επιστρέφει δυναμικά στις  27, 28 και 29 Ιουλίου, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες. Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού. Ετσι, θα παρουσιαστούν συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δοθεί βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές.

Φέτος, στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα παίξουν μουσική τα συγκροτήματα:

27/7: Εισβολέας, Fundracar, Gobey & P-Gial, Underdogs, Ρaxh City, BFR. 28/7: Nightstalker, Mr Booze, Under the Sun, Six Ways From Monday. 29/7: ΘΡΑΞ ΠΑΝΞ, Βασίλης Ράλλης, The Hillbilly Helot & The Fucktastics, Πάνος Χαραλαμπόπουλος.

 

 


NEWSLETTER