Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 16:04

Εκθεση έργων του Ε. Γαβριήλ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης

Γράφτηκε από την

 

Εκθεση έργων του Ε. Γαβριήλ (1887-1944) οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης από σήμερα, Κυριακή, στις 8 μ.μ. ως την Τρίτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.

Εκεί θα παρουσιαστούν ψηφιακά αντίγραφα έργων του (τοπιογραφίες – αγιογραφίες) και θα υπάρχει αφιέρωμα για τη δράση του Συλλόγου την περίοδο 2008 - 2017 και τις φετινές εκδηλώσεις.

Στα εγκαίνια της έκθεσης (Κυριακή 8 μ.μ.) θα προβληθεί σύντομο βίντεο με θέμα την πρόταση του Συλλόγου για τη δημιουργία της πρώτης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής διαδρομής στη Μεθώνη.

Επίσης ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο “Καπόν” διοργανώνει στη Μεθώνη το Σάββατο δύο εκδηλώσεις: στις 9.30 π.μ. “Εραλδική περιήγηση στη Μεθώνη: αυτοψία των θυρεών στο Κάστρο Μεθώνης” από τον Π. Φουτάκη διδάκτορα Φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Σορβόνης). Η συνάντηση θα γίνει στην είσοδο του κάστρου (9.15), η συμμετοχή είναι ελεύθερη, συνιστώνται: κατάλληλα παπούτσια-καπέλο-γυαλιά ηλίου-νερό. Στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο κ. Φουτάκης θα δώσει διάλεξη με είσοδο ελεύθερη.