Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 15:29

Σειρά εκδηλώσεων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Σειρά εκδηλώσεων στην Τριφυλία

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Τριφυλία από το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση και Συλλόγους της περιοχής.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 2 του μηνός στις 9 ώρα το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά: «Του Φεγγαριού τα μονοπάτια…», αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου. Ένα αφιέρωμα με παρούσα την σπουδαία στιχουργό και ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου. Η βραδιά συνεχίζεται με μουσική και τραγούδια με δύο τραγουδιστές την Αργυρώ Καπαρού και τον Δώρο Δημοσθένους. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γκαγκαστάθης Κωνσταντίνος: Μπάσο Μαυρίδου Ευαγγελία: πιάνο Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρα Γιώργος Σχοινάς: Ακορντεόν Η παράσταση συνοδεύεται από προβολές.

1-4 Αυγούστου από ώρα 7.00 μ.μ. έως ώρα 12.00 μ.μ. Σκιάχτρα «οι σιωπηλοί φρουροί της υπαίθρου» στην «πανηγυρίστρα» της Κυπαρισσίας. Κατασκευές, μουσική, εικαστικές δράσεις με θέμα τα σκιάχτρα. Με πρωτοβουλία και επιμέλεια του ΜΕΣΚ και τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της ανακήρυξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2018, ως Ευρωπαϊκού Έτους ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΚΠ).

Παρασκευή, 3 Αυγούστου ώρα 9.00 μ.μ. στον Αθλητικό Χώρο Αγρίλη λογοτεχνική βραδιά.

Παρασκευή, 3 Αυγούστου και Σάββατο 4 Αυγούστου, από ώρα 6.30 έως ώρα 8.30 μ.μ. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά στο Πάρκο της Βλαχέρνας Φιλιατρών.

Σάββατο, 4 Αυγούστου. Πέρασμα ποταμού Νέδα. Αναχώρηση από το γήπεδο Αυλώνας ώρα 10.30 π.μ. Στενές χαράδρες, καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά και σπηλιές σε μια φύση που διατηρεί τον πλούτο της αυτούσιο. Εγγραφές: 8.00 - 10.30 το πρωί Διαδρομή: 5 ώρες Βαθμός δυσκολίας 2.

Σάββατο, 4 Αυγούστου ώρα 10.00 μ.μ. Λαϊκή Βραδιά στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών. Διοργάνωση Α.Π.Σ. Εράνη με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Σάββατο 4 Αυγούστου  ώρα 7.00 μ.μ. Αγώνας δρόμου υγείας και φιλίας για κοινωνικό σκοπό, με συμμετοχή 2 ευρώ για τα συσσίτια απόρων της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Την εκκίνηση θα δώσει ο Σιδηροκαστρίτης Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

Κυριακή, 5 Αυγούστου ώρα 9.00 μ.μ., 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στο αλώνι της εκκλησίας του Σιδηροκάστρου, με τη συμμετοχή των συλλόγων: ΜΕΣΚ, Συλλόγου Χορού ΞΕΝΙΑ Καλαμάτας, Πολιτιστικού Γιαννιτσοχωρίου, Κρητών Καλαμάτας «Ο Ψηλορείτης» και του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Δ. Κάκκαβας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER