Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 10:18

Ο Μιχάλης Γκανάς απόψε στον Παλιό Νερόμυλο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Ο Μιχάλης Γκανάς απόψε στον Παλιό Νερόμυλο Κυπαρισσίας

 

Ο Παλιός Νερόμυλος στην Κυπαρισσία οργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μια σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων - με γνώμονα τη λειτουργία του και ως χώρου πολιτισμού, ο οποίος προσφέρει πάντοτε ποιοτική ψυχαγωγία.

Σήμερα Παρασκευή παρουσιάζεται στον Παλιό Νερόμυλο μια μοναδική παράσταση-συναυλία, αφιερωμένη στον μεγαλύτερο ζώντα Ελληνα ποιητή Μιχάλη Γκανά: ο ίδιος ο ποιητής θα απαγγείλει ποιήματά του, ενώ μελοποιημένους στίχους του θα τραγουδήσει η Klaudia Delmer. Η σκηνή θα είναι στημένη κάτω από το μεγάλο σφεντάμι του κτήματος, δίπλα στον καλαμιώνα, με στόχο να χαρίσει στο κοινό προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης, δροσιάς και ψυχικής ανάτασης.

Το φετινό πρόγραμμα του Παλιού Νερόμυλου άνοιξε με τη θεατρική παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα» η οποία διασκέδασε πραγματικά το κοινό - ενώ προχθές Τετάρτη ο Σκακιστικός Ομιλος Φιλιατρών διοργάνωσε ανοιχτό τουρνουά σκάκι rapid στον κήπο.

 

Το υπόλοιπο θερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου θα επαναληφθεί η περυσινή επιτυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική οινική παράδοση και παραγωγή, «Οινοποιήματα 2018». Ολοι οι οινοποιοί της Τριφυλίας, σε μια δεύτερη κοινή παρουσία, θα ενημερώσουν το κοινό και θα παρουσιάσουν τις ετικέτες τους με γευσιγνωσίες - σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία του συγκεκριμένου terroir και να προωθηθεί η τριφυλιακή παραγωγή.

Και τις 2 ημέρες θα συμμετέχει ο γνωστός οινοκριτικός και οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος, με ειδικές ομιλίες, γευσιγνωσίες, γαστρονομικές συμβουλές σχετικές με το κρασί και το food pairing σε αλλεπάλληλα γκρουπ που θα συγκροτηθούν κάθε βράδυ. Την έναρξη θα κάνουν ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

• Στις 19 Αυγούστου θα απολαύσουμε ελληνικά τραγούδια των 60’s με τζαζ διάθεση, από τον Gregory Kollias και την Irene Ren.

 

Πολιτισμός για όλες τις εποχές...

Με αυτές τις εκδηλώσεις θα κλείσει το φετινό καλοκαίρι. Ομως, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού μέσα στον ωραίο και αυθεντικό χώρο του Παλιού Νερόμυλου, καθώς και στο υπέροχο κτήμα με τα δέντρα και το καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στο ποταμάκι.

Ο Παλιός Νερόμυλος αποτελεί διατηρητέο μνημείο της προβιομηχανικής περιόδου - και στόχος των ιδιοκτητών του, της οικογένειας Νίκου Ιμιρζιάδη, είναι να προστατευτεί και να συντηρηθεί αυτός ο χώρος, παρέχοντας υπηρεσίες και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Η μέχρι τώρα πορεία του το αποδεικνύει. Πολλά σχολεία επισκέπτονται τον Παλιό Νερόμυλο κάθε χρόνο στο πλαίσιο των ειδικών μαθημάτων, ενώ και πολλοί επισκέπτες Ελληνες και ξένοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, έχουν στόχο μια επίσκεψή τους εκεί. Kαι κάθε χρόνο o χώρος παίρνει την ετήσια διάκριση από το Trip Advisor.


NEWSLETTER