Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 08:33

Αφιέρωμα στην ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου

Γράφτηκε από την

Η 7η κατά σειρά βραδιά λόγου και μουσικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου "Σταθία Κωνσταντακοπούλου", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Πολιτιστικού Αυγούστου με θέμα "Ενας θέρος ουρανός".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η λογοτεχνική βραδιά ήταν αφιερωμένη στην συμπατριώτισσα και φίλη του Πολιτιστικού Αυγούστου, φιλόλογο και ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου, η οποία έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν λίγες μέρες:

«Για την αγαπημένη μας Γιώτα, η οποία πριν από επτά χρόνια είχε εμπνευστεί και υλοποιήσει για πρώτη φορά αυτήν τη βραδιά και έκτοτε καθιερώθηκε, μίλησε στην εισαγωγή της η κ. Μαρια Σταθέα, φιλόλογος και ποιήτρια και συγκίνησε το κοινό με το λόγο της.

Οι λογοτέχνες Βασιλική Ρηγοπούλου-Μουρίκη, Ελένη Αλεβίζου, Λίνα Παπαβασιλείου, Μαρία Σταθέα, Ράνια Λυμπεροπούλου, Ισμήνη Κωνσταντακοπούλου, Μαριάννα Γκρόγκου, Χρυσάνθη Σπυροπούλου-Σπανού, Δήμητρα Λιαράκου, Χρήστος Κανελλόπουλος, Νίκος Σταυρόπουλος και Παναγιώτα Αντωνακοπούλου διάβασαν τα έργα τους στον κόσμο που τίμησε με τη παρουσία του τη βραδιά αυτή.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με γνωστά έντεχνα ελληνικά τραγούδια με τον Πετρο Κατσούλη στο πιάνο και τη φωνή της Κωνσταντίνας Θεοδωροπούλου.

Το συντονισμό της βραδιάς είχε η ποιήτρια Παναγιώτα Αντωνακοπούλου».