Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 16:13

Λογοτεχνική βραδιά στον Αγρίλη

Γράφτηκε από τον

 

Η καθιερωμένη λογοτεχνική βραδιά που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται στον Αγρίλη έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην τριφυλιακή πεζογραφία και τους εκλιπόντες Τριφύλιους πεζογράφους, με αναφορές στη ζωή και το έργο τους.

Για την τριφυλιακή πεζογραφία και τους εκλιπόντες Τριφύλιους πεζογράφους μίλησε ο Κώστας Ζωτόπουλος, συγγραφέας, μέλος Δ.Σ. της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

«Τριφυλιακός τύπος - εφημερίδες και περιοδικά - εφαλτήριο ανάπτυξης της τριφυλιακής λογοτεχνίας» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο εκπαιδευτικός Τέλης Γκιουλής.
Ακολούθησε μουσικό διάλειμμα και στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε παρέμβαση από τον λογοτέχνη Αντώνη Γιαννόπουλο, ενώ αναφορά σε Τριφύλιους πεζογράφους έκαναν: Στον Θέμη Τριφύλιο, ο  Θανάσης Τερζάκης. Στον Τίτο Αινεία, ο Κώστας Κοπελούζος. Στην Παναγιώτη Μελτέμη, ο Κώστας Κόλλιας - Ερανιώτης. Επίσης διαβάστηκαν  αποσπάσματα από έργα των συγγραφέων.

Την εκδήλωση συντόνισε  ο Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης και χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του προέδρου Ομίλου Φίλων Αγρίλη Κώστας Μαλάμος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών Τάσος Λέρτας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ομιλος Φίλων Αγρίλη, η Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και η Φιλιατρινή Λογοτεχνική Συντροφιά.

Κ.Μπ.