Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 14:26

Εγκαινιάστηκε το Καποδιστριακό Αλληλοδιδακτικό Σχολείο Μεθώνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εγκαινιάστηκε το Καποδιστριακό Αλληλοδιδακτικό Σχολείο Μεθώνης

Τα εγκαίνια του αλληλοδιδακτικού Καποδιστριακού σχολείου Μεθώνης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας καθώς και τον δήμο Πύλου-Νέστορος.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με αγιασμό του χώρου και στην συνέχεια απευθύνθηκαν χαιρετισμοί καθώς επίσης  έγινε και εκτενής παρουσίαση της αποκατάστασης του έργου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο πολιτισμού ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης για χρήση. Το αλληλοδιδακτικό καποδιστριακό σχολείο αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και είναι εδώ για να φιλοξενήσει δράσεις ανάδειξης πολιτισμού, ιστορίας και όχι μόνο. Η Μεθώνη υπήρξε από την αρχαιότητα κέντρο πολιτισμού και έχει αδιαμφισβήτητα ανάγκη από τέτοιου είδους έργα και εμείς θα συνεχίσουμε να τα υλοποιούμε.»

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο τέως Βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, η διευθύντρια της διεύθυνσης διαχείρισης εθνικού αρχείου μνημείου του Υπουργείου Πολιτισμού Ευγενία Γερούση, η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, η αρχαιολόγος Αγγελοπούλου Ιωάννα, ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Ιωάννης Ρούσσος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης Κωνσταντίνα Κάζα, ο τέως Δήμαρχος Μεθώνης κ. Μιχελής, ο τέως δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Ψαλλίδας, ο διευθυντής του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο αρχιτέκτονας μηχανικός του έργου, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER