Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 16:02

“Ερωτας το απόγευμα” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το φιλμ “Ερωτας το απόγευμα” (Love in the Afternoon, διάρκεια 130’) προβάλλει σήμερα Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (Καφέ Σινέ, Δυτική Παραλία Καλαμάτας). 

Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για κάτω των 18 (σκηνοθεσία: Billy Wilder παίζουν: Gary Cooper, Audrey Hepburn, Maurice Chevalier).

Η Αριάν, μια νεαρή μαθήτρια τσέλου, ακούει τυχαία μια συζήτηση μεταξύ του πατέρα της, γνωστού ιδιωτικού ντετέκτιβ του Παρισιού, και ενός μυστηριώδους πελάτη. Όταν ακούει πως θα πυροβολήσουν τον Φρανκ, έναν γνωστό αμερικανο επιχειρηματία, τρέχει να τον προειδοποιήσει. Και έτσι ξεκινά μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, συναισθήματα και έρωτα.

Είναι η δεύτερη συνεργασία μεταξύ του Wilder και της Hepburn. Πρόκειται για μία διαχρονική ρομαντική κομεντί, που αγαπήθηκε απο κοινό και κριτικούς, καθώς συνδυάζει αρμονικά το ιδιαίτερο σκηνοθετικό στυλ του Wilder με τις αξέχαστες ερμηνείες του καστ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Κωμωδίας. Καλύτερης Ηθοποιού για την Audrey Hepburn και Καλύτερου Hθοποιού για τον Maurice Chevalier)