Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 09:30

Βράβευση μαθητών από Μεσσηνία και Ηλεία σε εκδήλωση στα Πλατάνια

Γράφτηκε από την

Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στα Πλατάνια, καθώς εκτός από τη συναυλία με το συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, είχε και τη βράβευση μαθητών από Μεσσηνία και Ηλεία που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό έκθεσης.

Ολα αυτά σε έναν καταπληκτικό χώρο με θέα όλο το Ιόνιο, και με τη χορηγία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αρνόκουρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Ηλείας και  Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στον 10ο διαγωνισμό έκθεσης σχετικής με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως Ευρωπαϊκού Ετους Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές:

Γυμνασίου

Α’ Βραβείο: Αναστασία Γεωργακοπούλου από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Λυκείου

Α’ Βραβείο: Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων

Β’ Βραβείο: Διονύσης Γρηγορόπουλος από το ΓΕΛ Κρεστένων

Γ’ Βραβείο: Μαργαρίτα Παπανδρέου από το ΓΕΛ Ανδραβίδας.

Οι βραβεύσεις τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του βιβλίου με τις εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας, που συγκέντρωσε ο διευθυντής  Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μεσσηνίας, το οποίο προλόγισε ο ίδιος αλλά και ο συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.

Ακολούθησε η μουσική συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο με τους Στέλιο Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού στο τραγούδι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας, την ΤΚ Πλατανιών, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη».

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αρνόκουρος.

 

Κ.Μπ.