Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 22:44

Πανσέληνος με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Μυστρά

Γράφτηκε από την
Πανσέληνος με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Μυστρά

Με συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Κάστρο του Μυστρά εορτάζουν την Κυριακή 26 Αυγούστου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κύριο μουσικό έργο, του προγράμματος που θα παρουσιασθεί, είναι «Ο Στράτης Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, το οποίο συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 και θα ερμηνεύσει η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει επίσης μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τα έργα «Εντεύθεν» και «Κρητικός Ορίζοντας», αλλά και παλαιότερα δημοφιλή τραγούδια και συνθέσεις από τα έργα του «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα», «Ανεξάρτητα», «Who Pays the Ferryman».

Η Έλενα Κελεσίδη, οι νεώτεροι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Δάφνη Ζουρνατζή, αλλά και ο παλαιότερος ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών του συνθέτη. Θα συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, μία μαγευτική βραδιά στο Κάστρο του Μυστρά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER