Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 19:14

Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας: Αύριο η συναυλία Καστοριάδη - Καλαμπαλίκη

Γράφτηκε από την
Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας: Αύριο η συναυλία Καστοριάδη - Καλαμπαλίκη

Συναυλία με την Κυβέλη Καστοριάδη (τραγούδι) και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη (κιθάρα) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στον προαύλιο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία βραδιά (9:30 μ.μ.) στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων με τίτλο “Με φως καταμεσίς του κόσμου…” στο προαύλιο χώρο του κτηρίου, που στεγάζει την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, επί της οδού Σταδίου 64 στην Καλαμάτα.

Η Κυβέλη Καστοριάδη - κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη - μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια βαθιά και αδιάλειπτη σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Αρκτο, με τίτλο "Sous le ciel de Paris" κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου CD της με τίτλο "Songs for a blue cloud" από τη Μικρή Αρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.

Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, συνεχίζοντας στην Πάτρα, την Καβάλα, την Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, για να επιστρέψει στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το "Songs for a blue cloud".

Εκανε, ακόμη, μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών τον Οκτώβριο του 2017.

Το Δεκέμβριο επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του “Passport-upstairs”, σε δύο μουσικές βραδιές που συζητήθηκαν όσο καμία άλλη τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση στο Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και τη Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).

Η Κυβέλη Καστοριάδη, θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, προτείνει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς–ορόσημα γνωστά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Προπώληση εισιτηρίων στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια” κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου της έκθεσης. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ  (περιορισμένος αριθμός θέσεων) - Τηλ. 2721086923


NEWSLETTER