Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 16:34

Μεσσηνία: Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού στο πατρογονικό σπίτι της Κάλλας

Γράφτηκε από τον

 

Το “2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού” πραγματοποιείται αύριο στις 9 το βράδυ, στο Νεοχώρι Ιθώμης, στον προαύλειο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας.

Συμμετέχουν η Κατερίνα Παλαιολόγου σοπράνο και η Μαρία Παπαπετροπούλου σολίστ πιάνου. Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου και το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο στο Μελιγαλά, ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος σημείωσε ότι “περηφανευόμαστε που η Μαρία Κάλλας έλκει την καταγωγή της από το Νεοχώρι του δήμου μας, είναι η δική μας Μαρία”. Παρατήρησε ότι ο δήμος έχει στην κατοχή του το πατρογονικό σπίτι της κι ενημέρωσε πως έχει αποφασίσει να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, με σκοπό να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή.

Ο δήμαρχος επεσήμανε τη σημασία της δημιουργίας τουριστικού άξονα από τον Επικούριο Απόλλωνα στη γέφυρα της Μαυροζούμενας και στο πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη. Και αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ανδάνειου δρόμου, του παραποτάμιου δρόμου από τη γέφυρα της Μαγούλας προς τη γέφυρα της Μαυροζούμενας στο Νεοχώρι, που θα μειώνει τη διαδρομή προς την Αρχαία Μεσσήνη και τις άλλες αρχαιότητες της περιοχής.

Ακόμα, ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και θα αποσταλεί και στο υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη για την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με σκοπό να ενταχθεί σε πρόγραμμα του υπουργείου. Τέλος, κάλεσε τους φίλους της όπερας, της μουσικής και του πολιτισμού να παρακολουθήσουν αύριο το βράδυ το “2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού”.

Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα είπε ότι “η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνις, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας”. Ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον πολιτισμό και το Δήμο Οιχαλίας για να υλοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκανε λόγο για “βραδιά υψηλής αισθητικής” και υποστήριξε ότι “είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις”.

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ρούχων και υποδημάτων από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας, με σκοπό τη διανομή τους σε άπορες οικογένειες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Γ.Σ.