Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 14:50

Καλαμάτα: Πάρτι αποφοίτων 26 ετών στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο με... μηνύματα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Πάρτι αποφοίτων 26 ετών στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο με... μηνύματα (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Aναμνήσεις των μαθητικών χρόνων χιλιάδων μαθητών ζωντάνεψαν το βράδυ του Σαββάτου στην αυλή του παλιού σχολικού συγκροτήματος της οδού Κρήτης.

Στο κτήριο της πρώην Επαγγελματικής Σχολής "Παπαφλέσσα" όπου στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Καλαμάτας επί 26 χρόνια -από το 1974 έως και το 2000- έγινε ένα ξεχωριστό πάρτι και δόθηκε η υπόσχεση να διερευνηθούν όλοι οι πιθανοί τρόποι ώστε αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί στο μέλλον και να αποκτήσουν και πάλι ζωντάνια οι αίθουσές του.

Με μουσική των εφηβικών χρόνων των τότε μαθητών, το προαύλιο πλημμύρισε παρέες που θυμήθηκαν τα παλιά, καθώς απόφοιτοι αρκετών ετών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γι’ αυτό το ιδιαίτερο reunion που διοργάνωσαν η ομάδα “Καλαμάτα 2030”, η ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και οι ομάδες “Σπόρος” και “Ευ-τόπος”.

Ενα ραντεβού στο οποίο παρέστησαν πέρα από παλιούς μαθητές και παλιοί καθηγητές αλλά και ο μπαρμπα-Γιάννης ο κυλικειάρχης, που πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του σ’ αυτό το σχολείο.
Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι αυτή η βραδιά να αποτελέσει την αρχή για μια ουσιαστική συζήτηση που θα οδηγήσει στην επανάχρηση και την αξιοποίηση του συνόλου του κτηρίου, μέρος του οποίου σήμερα χρησιμοποιεί η ΕΤΑΠ. Αυτό επισημάνθηκε από τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση, τον Βασίλη Παπαευσταθίου, τον Νίκο Μαυρέα, τον Κώστα Γαζούλη, αλλά και τον Σταύρο Στούπα πρόεδρο της ΕΤΑΠ.

Η συνάντηση είχε απ’ όλα. Σύντομους χαιρετισμούς από παλιούς μαθητές και παλιούς καθηγητές, συζητήσεις για τις καλές αλλά και τις… κακές στιγμές, αναφορά σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, σχέδια για την αξιοποίηση του χώρου, γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα συζήτησης για την πόλη, ποτό, μουσική από τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Θοδωρή Σαραντόπουλο, εκ των αποφοίτων του σχολείου, εξωσχολικούς, μέχρι και… πανό κατάληψης που θύμισε δυναμικές μαθητικές κινητοποιήσεις περασμένων δεκαετιών...

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER