Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 10:06

Προτάσεις για πολιτιστική συνεργασία Δήμου Οιχαλίας και γαλλικής Οξιτανίας

Γράφτηκε από την
Προτάσεις για πολιτιστική συνεργασία Δήμου Οιχαλίας και γαλλικής Οξιτανίας

 

Τη Γαλλίδα αξιωματούχο της αυτοδιοίκησης Ντομινίκ Σαλομόν, αντιπρόεδρο της Περιφέρειας Οξιτανίας στη Νότια Γαλλία και υπεύθυνη Πολιτισμού Αξιοθέατων και Τοπικών Διαλέκτων της περιοχής, υποδέχθηκε προχθές Δευτέρα στο γραφείο του ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, παρουσία και των αντιδημάρχων.

Η Ντομινίκ Σαλομόν, επίσημη προσκεκλημένη στο 2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού του Δήμου Οιχαλίας το οποίο διοργανώθηκε στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, δήλωσε ότι βρήκε την εκδήλωση αυτή εκπληκτική και συνεχάρη το δήμαρχο και τους συνεργάτες του για αυτή την πρωτοβουλία που έγινε θεσμός.

Ο κ. Σταθόπουλος προσκάλεσε την κ. Σαλομόν να επισκεφτεί και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, προτείνοντας παράλληλα ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του μεσσηνιακού δήμου και της γαλλικής Περιφέρειας της Οξιτανίας, με στόχο την ανάδειξη των αξιοθέατων της κάθε περιοχής.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος αποδέχτηκε τις προτάσεις και υποσχέθηκε ότι, επιστρέφοντας στην πατρίδα της, θα εισηγηθεί την υλοποίησή τους. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Οιχαλίας και οι αντιδήμαρχοι την ξενάγησαν στους υπό ανακαίνιση χώρους του β' ορόφου του Δημαρχείου, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου «Μαρία Κάλλας».

Στην κ. Σαλομόν προσφέρθηκε επίσης ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευχή ν' αποτελέσει την αρχή για μια εκατέρωθεν παραγωγική ανταλλαγή πολιτιστικών ιδεών και δράσεων.


NEWSLETTER