Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 10:58

«Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»: Η αντίδραση της Σόνιας Τουρκολιά μέσω Facebook

Γράφτηκε από τον

 

 

Εκτός βήματος και μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η πρόεδρος του Μορφωτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) Σόνια Τουρκολιά ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν και συνέδραμαν να πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».

Οπως είχαμε γράψει και χθες, κατά την τελευταία παράσταση στα Φιλιατρά που ήταν και η τελετή λήξης είχαμε παρατράγουδα, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος στην πρόεδρο του ΜΕΣΚ και διευθύντρια του φεστιβάλ, όπως έπρεπε και όπως είθισται 14 χρόνια τώρα που καθιερώθηκε το φεστιβάλ στην περιοχή. Οι αντιδράσεις, όπως μάθαμε, ήταν έντονες διά ζώσης, αλλά και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες πάντως η κ. Τουρκολιά αφού δεν της δόθηκε ο λόγος επί σκηνής επέλεξε με μια ανάρτησή της στο Facebook να αναφερθεί στο γεγονός αυτό, αλλά κυρίως να πει ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοήθησαν. Πιο συγκεκριμένα η κ. Τουρκολιά σημειώνει:

«Ο ΜΕΣΚ επειδή αυτή τη χρονιά δεν του δόθηκε ο λόγος στην τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ "Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες", όπως γίνεται κάθε φορά, και συγκεκριμένα στην πρόεδρο και διευθύντρια του φεστιβάλ, η οποία μαζί με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς και το δήμαρχο κλείνουν ως είθισται το πενθήμερο των εκδηλώσεων, νιώθει έντονα την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του (αυτές που ήθελε να εκφράσει επί σκηνής, πλην όμως...) προς όλους όσοι συνέδραμαν το φεστιβάλ. Και συγκεκριμένα: 1) Το δήμαρχο Τριφυλίας για το οικονομικό βάρος του φεστιβάλ που επωμίστηκε μόνος του γι’ αυτή τη χρονιά. 2) Τη Φωτεινή Στυλιανού όχι μόνο για την άψογη συνεργασία με τον ΜΕΣΚ όσον αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ, αλλά και για τις ατελείωτες ώρες προσωπικού μόχθου που διέθεσε για το σκοπό αυτό, εκτός ωραρίου εργασίας της βέβαια! Επιπλέον μας πρόσφερε φρέσκες ιδέες που δοκιμάστηκαν στην πράξη και τις επικροτήσαμε! 3) Τους υπαλλήλους του δήμου που δούλεψαν αγόγγυστα σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ».

Ευχαριστεί ακόμη τους συλλόγους της περιοχής και τις επιχειρήσεις που βοήθησαν και καταλήγει: «Ενα τεράστιο ευχαριστώ στους συνοδούς - εθελοντές του συλλόγου μας στα ξένα γκρουπ, οι οποίοι δίνουν δυναμικό “παρών” κάθε χρόνο επιλέγοντας να θυσιάσουν την άδειά τους ή ακόμα και να χάσουν μεροκάματα προκειμένου να συνδράμουν τον ΜΕΣΚ στον αγώνα του φεστιβάλ. Υπήρχε και μία συνοδός που επέλεξε άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να είναι συνεπής στο ραντεβού με το σύλλογο και φέτος. Η παρουσία της και μόνο δημιουργεί μεγάλη υποχρέωση για εμάς στο πρόσωπό της.
Η πολύχρονη εμπειρία των συνοδών των ξένων αποστολών, πρέπει να ξέρετε, είναι καθοριστική για τον συντονισμό και την άψογη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Και βέβαια ευχαριστούμε όλους εσάς και τον καθένα χωριστά που με την παρουσία σας στηρίζετε το θεσμό αυτό και επιβεβαιώνετε την αναγκαιότητά του για την προβολή της Τριφυλίας, η οποία μέσα από τη διαδικασία του Διεθνούς Φεστιβάλ δεν κάνει μόνο εισαγωγή ξένων πολιτισμών αλλά το πιο σημαντικό κάνει εξαγωγή του δικού της πολιτισμού και κουλτούρας κάθε χρόνο σε 5 διαφορετικά κράτη. Για σκεφθείτε ότι είναι η 14η χρονιά! Δηλαδή έχουμε στείλει τον πολιτισμό μας σε 70 κράτη μέχρι τώρα. Ούτε με την πιο ακριβοπληρωμένη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό».

Κ.Μπ.