Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 18:23

Οι "Βάτραχοι" ξανά στο Κάστρο Καλαμάτας με ειδικό σκοπό

Γράφτηκε από την

 

Δύο ακόμα παραστάσεις με τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό αλλά και με έναν ειδικό σκοπό.

Συγκεκριμένα η Πειραματική Σκηνή, σοκαρισμένη από τις συνταρακτικές εικόνες καταστροφής στις πυρκαγιές της Αττικής, αφού κατέθεσε ήδη ένα χρηματικό ποσό σε λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, αποφάσισε να δώσει δωρεάν τις 2 αυτές παραστάσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν κουμπαρά ενίσχυσης.

Τα χρήματα του κουμπαρά προορίζονται να ανακουφίσουν τα παιδιά-θύματα της φωτιάς του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στο Νέο Βουτζά - αλλά και όσα παιδιά έμειναν ορφανά από γονείς, παππούδες ή αδέλφια κι έχασαν την οικογενειακή τους ισορροπία και θαλπωρή.

Στον κουμπαρά αυτό, που θα στηθεί στο χώρο του Κάστρου τις 2 μέρες των παραστάσεων, μπορεί να συνεισφέρει όποιος θέλει, για να στηρίξει την προσπάθεια της Πειραματικής.

Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό θα ξεκινήσει μια λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα καραβάκι (το πλοίο του Οδυσσέα, προσφορά του Παν. Σοφικίτη), με κόστος 5 ευρώ ανά λαχνό. Η λαχειοφόρος θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και η κλήρωση του τυχερού θα γίνει ενώπιον του κοινού, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν απαραίτητα είδη (παιχνίδια, βιβλία, ρουχισμός, σχολικά είδη κ.λπ.) τα οποία θα παραδοθούν προσωπικά στα ίδια τα παιδιά, από κλιμάκιο της θεατρικής ομάδας και του συλλόγου, καθώς και όσων θέλουν να βοηθήσουν.

Οι 2 επικείμενες παραστάσεις με τους "Βατράχους" δίνονται με το μήνυμα "Ο πολιτισμός εμπεριέχει την έννοια της αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη είναι πολιτισμός" - και θα μαγνητοσκοπηθούν από συνεργείο της ΕΡΤ, για το αρχείο της.