Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 08:58

Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Εκατοντάδες στα εμπορικά, χιλιάδες στις... ψησταριές 

Γράφτηκε από την

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην 6η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, κατακλύζοντας κυρίως την Αριστομένους και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος ψώνισε και, κυρίως, έφαγε και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κόσμος από την Καλαμάτας κι απ’ όλη σχεδόν τη Μεσσηνία και περιοχές της Πελοποννήσου, έκανε αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές, με προτεραιότητα σε  ρούχα και παπούτσια, αλλά και σε είδη για τη νέα σχολική χρονιά. Ομως τη μεγαλύτερη κίνηση την είχαν οι ψησταριές, τα μεζεδοπωλεία και τα άλλα καταστήματα εστίασης, που ενώ είχαν πολλαπλασιάσει τα τραπέζια τους, δεν έβρισκες πού να καθίσεις.

Σε σχέση με άλλες χρονιές φαινόταν να είναι λιγότερος ο κόσμος στην Αναγνωσταρά και σε καθέτους της Αριστομένους, ενώ φέτος, λόγω της ανάπλασης, πολλή κίνηση είχαν και τα “Ουζάκια”.

Διασκέδαση υπήρχε μέχρι αργά και στα μπαρ του Ιστορικού Κέντρου και της Ιατροπούλου, ενώ αίσθηση έκανε το γεγονός πως δεν υπήρχαν εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική και συγκροτήματα.

Την 6η Λευκή Νύχτα την άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης παρουσίασαν προγράμματα στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Χορός υπήρχε στην Πλατεία Οθωνος και στην Αριστομένους, στο ύψος του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης λειτούργησε στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

«Ευχαριστημένος, ενθουσιασμένος» δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Είπε ότι «είναι χιλιάδες κόσμος, περισσότερος από κάθε άλλη φορά» και πρόσθεσε πως «ο στόχος επιτεύχθηκε. Δόθηκε οικονομική ανάσα στους εμπόρους, ενώ πολύ καλά πήγε και η εστίαση και η διασκέδαση».

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «η Λευκή Νύχτα θα συνεχίσει και στο μέλλον στην Αριστομένους, που είναι ο πλέον εμπορικός δρόμος της Πελοποννήσου», κάνοντας λόγο για τα νέα καταστήματα που θα ανοίξουν στα διατηρητέα κτήρια που θα ανακατασκευαστούν. Και κλείνοντας, ευχήθηκε και του  χρόνου καλύτερα.

Μεταξύ των επισκεπτών και των αυτοδιοικητικών που έδωσαν συγχαρητήρια στο δήμαρχο ήταν ο αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Ζαγκανάς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη και δήλωσε ενθουσιασμένος με τη “Λευκή Νύχτα”, ενώ ανέφερε πως κάποια στιγμή θα γίνει και στη Λαμία.