Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 17:22

“Τούτσι” και “Συρανό” ανεβάζει το “Συν Ενα”

Γράφτηκε από την

Την αμίμητη κωμωδία “Τούτσι” ετοιμάζει για τη νέα θεατρική περίοδο το σχήμα “Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος”, με βάση την ομώνυμη ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ παραγωγής 1982.

Στο συγκεκριμένο έργο, ο σεξισμός, η αξιοπρέπεια του ατόμου στην εργασία του, η πάλη μεταξύ των φύλων και το εργοδοτικό κατεστημένο, αλλά και τα πάσης φύσεως κατά συνθήκην ψεύδη, αποδίδονται με μαεστρία μέσω της μεταμφίεσης ενός άνδρα σε γυναίκα. Ομως η αυθεντικότητα του χαρακτήρα κάθε ατόμου και ο έρωτας... είναι τελικά το μέτρο για την ευτυχία του.

Το έργο πλησιάζει το είδος των κωμωδιών που γυρίζονταν κατά τη δεκαετία του '40, όταν δεν υπήρχε φόβος για την ανάμειξη του παραλόγου με τη σοβαρότητα ή του κοινωνικού σχολίου με τη φάρσα και την ευαισθησία.

Η “Τούτσι” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, στις αρχές του Νοεμβρίου – ενώ στα αμέσως επόμενα σχέδια του “Συν Ενα” είναι μια δεύτερη παραγωγή, με το διάσημο θεατρικό έργο «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του Γάλλου Ροστάν Εντμόν: ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που θα ανεβεί και πάλι σε σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη.