Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 10:22

Καλαμάτα: Δωρεάν μαθήματα και μουσικό στούντιο στο “Μικρόβιο” της ΚΝΕ

Γράφτηκε από την

 

Δωρεάν μαθήματα θα γίνουν φέτος στον Πολυχώρο Δημιουργίας “Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας” της ΚΝΕ, στην οδό Αριστοδήμου 15 και Παπατσώνη.

Οι εγγραφές ήδη άρχισαν, για τους εξής τομείς: Ελεύθερο Σχέδιο. Σκάκι. Κόσμημα. Φωτογραφία. Παραδοσιακοί Χοροί. Κιθάρα. Φλογέρα. Πιάνο. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν σύντομα.

Επιπλέον, στο “Μικρόβιο” υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μουσικό στούντιο που παραχωρείται επίσης δωρεάν. Διαθέτει ενισχυτές, μικρόφωνα, ντραμς και μείκτη, για πρόβες ή ηχογραφήσεις τραγουδιών.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα μαθήματα ή για τη χρήση του στούντιο μπορεί κανείς να υποβάλει στο: www.mikrovio.com

Επίσης, στο τηλ: 6979-640761 ή στον Πολυχώρο “Μικρόβιο”.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο Γ. ΒΟΥΒΑΛΕΑΣ

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πολυχώρου “Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας” της ΚΝΕ με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν:

Ο Γιώργος Βουβαλέας γεννήθηκε το 1924 στην Καλαμάτα. Μαθητής οργανώνεται στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ). Στα τέλη του 1941 πέρασε στην αντίσταση και μαζί με άλλους δύο συναγωνιστές του δημιούργησαν τη “γιάφκα” που βρισκόταν στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, όπου χρησιμοποιούνταν για διάφορες δουλειές της παρανομίας (συσκέψεις, σύνταξη προκηρύξεων κλπ). Το 1944 αναδείχθηκε σε γραμματέα του Συμβουλίου της ΕΠΟΝ Μεσσηνίας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου. Τον Απρίλιο του 1947 ανέβηκε στον Ταϋγετο και συνδέθηκε με την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Του ανατέθηκε η αποστολή να ανασυστήσει τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ όπου έγινε μέλος της, επικεφαλής της Οργάνωσης της Καλαμάτας. Τον έλεγαν “Μικρόβιο” επειδή ήταν μικρόσωμος αλλά και επειδή όποιον πλησίαζε τον μπόλιαζε με το “μικρόβιο” του κομμουνισμού. Συνελήφθη τον Ιούνιο του 1947 και στις 17 Αυγούστου, όταν είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια, τον σκότωσαν τα όργανα της ασφάλειας Καλαμάτας στο κτήμα των αδερφών Γαραζιώτη, στην περιοχή Μπαριάμαγα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΜΙΚΡΟΒΙΟ”

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: “Ανοίξαμε έναν πολυχώρο δημιουργίας για όλους εμάς που θέλουμε να εκφραστούμε. Για εμάς που είμαστε ανήσυχοι που δεν θέλουμε απλά να σπαταλάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, που δεν μας ταιριάζει μια ζωή στον καναπέ. Για όλους εμάς που θέλουμε να μαθαίνουμε, να ερχόμαστε σε επαφή με ό,τι προοδευτικό έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα ο άνθρωπος στην τέχνη και τον πολιτισμό”.

Στον πολυχώρο λειτουργεί επίσης δανειστική βιβλιοθήκη, κάθε απόγευμα, όπου θα βρει κανείς κυρίως λογοτεχνία, ποίηση, βιβλία τέχνης, πολιτικό μαρξιστικό βιβλίο.

Ακόμη, λειτουργεί καφέ, ενώ υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια και γήπεδο πινγκ πονγκ.