Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:20

“Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το μουσικό παραμύθι «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι» θα ζωντανέψει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Μετά την υποδοχή των σχεδόν 40 παιδιών της καινούργιας θεατρικής ομάδας και τις πρώτες τακτικές συναντήσεις μαζί τους (κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα), αποφασίστηκε να ανεβάσουν στο θεατρικό σανίδι τις μέρες των Χριστουγέννων το παραπάνω χριστουγεννιάτικο παραμύθι, γεμάτο μουσική και τραγούδια που έχουν αγαπήσει πολλά παιδιά, μέχρι σήμερα , μικρά και μεγάλα.

Το κείμενο, τους στίχους και τη μουσική έγραψαν οι μουσικοί και τραγουδοποιοί Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας που μας έχουν χαρίσει, από το 1985, υπέροχα και αγαπημένα τραγούδια. Το παραμύθι το έγραψαν στο Montpellier και το μελοποίησαν στο Δυτικό Βερολίνο, τα Χριστούγεννα του 1978, όπου σπούδαζαν,.

Το παραμύθι περιγράφει μια ομάδα καλικαντζάρων που προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω σε μια πολιτεία στην οποία κατοικούν αγέλαστοι άνθρωποι, σκουντούφληδες, αμίλητοι και σκυθρωποί. Με τη μουσική τους, τα τραγούδια τους, την τρέλλα τους και το μαγικό φίλτρο που ετοιμάζουν ανατρέπουν τα πάντα και με τη βοήθεια των παιδιών δημιουργούν μια αξέχαστη νύχτα Χριστουγέννων.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Δέσποινα Δρεπανιά και τη μουσική διδασκαλία η Κατερίνα Πετρουλάκη. Παίρνουν μέρος 40 έφηβοι.Η παράσταση θα ανέβει αρχές Ιανουαρίου του 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά.