Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 18:32

Όλα έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Λουλουδιών Καλαμάτας - Τι δήλωσαν οι διοργανωτές (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το Εργαστήριο Ανθοκομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής (ΣΑΝΚΑ) διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Λουλουδιών Καλαμάτας με διακριτικό τίτλο Greek Flower Cup Pro 2018 που θα διεξαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, από τις 17 έως τις 18 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για Διεθνή Διαγωνισμό ανθοδετικής τέχνης στον οποίο, για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν επαγγελματίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Πορτογαλία, Ιταλία, Ρωσία, Εσθονία, Δανία, Ουκρανία). Εκτός από το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις από διεθνώς αναγνωρισμένους Ανθοδέτες στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου και στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα την Τρίτη 16/10/2018 στις 13:00.

Όλες οι δράσεις (διαγωνισμός και επιδείξεις) θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με αφορμή έτσι την διοργάνωση αυτή οι διοργανωτές Μάριος Βαλιάνος, Αναστάσιος Δάρρας και Άννα Κοστρίβα μίλησαν στην web tv της εφημερίδας “Ελευθερία” και του eleftheriaonline.gr αναλύοντας την δομή του φεστιβάλ αλλά και όσα θα δούμε σε αυτό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών - Καταστηματαρχών Αττικής Μάριος Βαλλιάνος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχουν συνδεθεί τα θέματα του διαγωνισμού με την τοπική κουλτούρα της Καλαμάτας, κάνοντας τον έτσι ακόμα πιο ενδιαφέρον στο κοινό.

"Κατά την διάρκεια του, designers των λουλουδιών πολύ υψηλού επιπέδου θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για να καταλάβουν την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη θέση στον διαγωνισμό αυτό, με αποτέλεσμα να προκύψει ο πρωταθλητής Ελλάδος ο οποίος σε δεύτερο επίπεδο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως είναι ο Πανευρωπαϊκός και ο Παγκόσμιος διαγωνισμός" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε πως όποιος επισκεφτεί την συγκεκριμένη εκδήλωση θα μπορέσει να δει το μέλλον της ανθοδετικής τέχνης, δηλαδή όσα θα βλέπουμε στην αγορά των λουλουδιών τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό αφομοίωσης. Άλλωστε, η τέχνη που παρατηρούμε στα λουλούδια σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις, είναι αποτελέσματα που βγήκαν από άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής ανθοκομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Αναστάσιος Δάρρας, τόνισε πως τα έργα που θα παρουσιαστούν από τους διαγωνιζόμενους και τους master demo θα είναι υψηλού επιπέδου καλλιτεχνήματα, με σκοπό ο κόσμος να ευχαριστηθεί από τις εικόνες που θα δει.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε την ευχαριστήσει από την πλευρά του αυτούς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Τέλος, η Άννα Κοστρίβα, διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ Πελοποννήσου, κάλεσε τον κόσμο της Καλαμάτας να έρθει την ερχόμενη Τρίτη στην πολύ ωραία εκδήλωση με τίτλο «Trendy Flowers», που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με δωρεάν είσοδο.

Επίσης, ανέφερε πως αντίστοιχες τέτοιες παρουσιάσεις σε άλλες χώρες του κόσμου χρειάζονται «αλμυρό» εισιτήριο για να τις παρακολουθήσει κανείς, οπότε γίνεται αυτομάτως λογικό πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Καλαματιανούς και όχι μόνο να το παρακολουθήσουν ελεύθερα, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JjPtSCoVQsI&feature=youtu.be}