Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 18:29

“Η νύχτα της Κασσιανής” της Μαρίας Ρουσάκη παρουσιάζεται στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
“Η νύχτα της Κασσιανής” της Μαρίας Ρουσάκη παρουσιάζεται στην Καλαμάτα

 

Το νέο της βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη “Η νύχτα της Κασσιανής” θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα την προσεχή Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από το Βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και τις Εκδόσεις Ψυχογιός”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ειδική παιδαγωγός Βασιλική Μάλαμα και η εκπαιδευτικός Τζένη Κουτουμάνου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Βασίλης Μπαζάνης ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Κολιόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι δεκατριών χρόνων, με βαθυκόκκινες μπούκλες, φαντάζεται τη ζωή να κυλά σαν το νερό. Ώσπου πέφτει θύμα βιασμού. Κλείνεται στον εαυτό της και στη μονοκατοικία του Παλαιού Φαλήρου όπου ζει με τους γονείς της και τη θεία της, μια οικογένεια με πετρωμένα μυστικά. Πέτρα γίνεται κι η ίδια, αναζητώντας λύτρωση στα βιβλία και στη γνώση. Ωστόσο το σημάδι που άφησε πίσω του ο βιαστής θα αναστατώσει πολλές φορές τα μελλοντικά της βήματα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ελληνοαμερικανός Τζακ υποφέρει από μια παράξενη αρρώστια, η οποία τον οδηγεί σε αλλόκοτες αντιδράσεις και συμπεριφορές. Αισθάνεται να είναι εγκλωβισμένος σ’ ένα απαίσιο κουκούλι και ονειρεύεται να μεταμορφωθεί.

Στην Αμαραθιά της Μεσσηνίας ο Ρωμανός Παππάς έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες, το σκοτεινό οικογενειακό του παρελθόν. Θαρρεί ότι η φυγή θα τον οδηγήσει στην ευτυχία, η οποία βρίσκεται σε μια άλλη γωνιά της γης.

Οι τρεις κεντρικοί ήρωες αισθάνονται τον συγγενικό και τον φιλικό τους περίγυρο πότε να σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό τους και πότε να λειτουργεί σαν αγκαλιά. Καθώς η πορεία τους ακολουθεί την καθημερινή ζωή της δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ και ταξιδεύουν στο Παρίσι, στη Μεσσηνία και στην Αθήνα του 1970 με 1980, σμίγουν σε έναν ερωτικό ανεμοστρόβιλο, τσακίζονται, συνθλίβονται, ανασταίνονται, ξανακυλούν σε σκοτεινές διαδρομές και μάχονται να κατακτήσουν το φως της ζωής.

 

Ποια είναι η Μαρία Ρουσάκη

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Με σπουδές στην κοινωνιολογία, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο εκδόθηκε το 2001 και ακολούθησαν περίπου 40 ακόμα. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2002) και από το Oppenheim Toy Portofolio (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2004 και 2006) και για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης (2012, 2013 και 2014). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν πέντε βιβλία της για παιδιά και δύο μυθιστορήματα για ενηλίκους. Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER