Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 09:19

Δύο συναυλίες από τη σπουδαία γερμανική χορωδία "Ars Musica"

Γράφτηκε από την

Με δύο συναυλίες από τη σπουδαία γερμανική χορωδία "Ars Musica", σήμερα Σάββατο και μεθαύριο Δευτέρα, ξεκινά στην Καλαμάτα ο κύκλος εκδηλώσεων “Μουσικές του Κόσμου” για την περίοδο 2018-2019.

Η διοργάνωσή του είναι της επιχείρησης “Φάρις” και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο “Τέρψις”.

Τη χορωδία "Ars Musica" την έχει ιδρύσει ο συντοπίτης μας τενόρος και μαέστρος Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Δημαρχείο υποσχέθηκε εκπλήξεις με δυο-τρία ελληνικά τραγούδια.
Ο Αλεξ. Τσίχλης διευθύνει το φωνητικό σύνολο, το οποίο εδρεύει στο Saerbeck/Münster του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα στην Καλαμάτα: Σήμερα στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής, ενώ στη δεύτερη συναυλία, τη Δευτέρα και πάλι στις 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα κοσμικής μουσικής από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα.

H τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ, ενώ 5 ευρώ είναι το μαθητικό-φοιτητικό, καθώς και εκείνο για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Ο φετινός κύκλος “Μουσικές του Κόσμου” περιλαμβάνει μια σειρά από συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια, αφιερωμένα στην ανθρώπινη φωνή. Την καλλιτεχνική του διεύθυνση ανέλαβε η Κατερίνα Παλαιολόγου, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης.