Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 11:55

Μεσσηνία: Στην τελική ευθεία τα γυρίσματα της ταινίας για τον Ζορμπά

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Στην τελική ευθεία τα γυρίσματα της ταινίας για τον Ζορμπά

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από τις αρχές της νέας εβδομάδας τα γυρίσματα της ταινίας “Ο αληθινός Ζορμπάς της Μάνης” στην Μεσσηνία υπό την επιμέλεια του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα.

Ήδη από χθες Σάββατο βρίσκονται στην Ελλάδα και σημαντικοί Σκανδιναβοί καλλιτέχνες με μεγάλη εμπειρία στον κινηματογράφο και με διακρίσεις, οι οποίοι εθελοντικά θα προσφέρουν στην δημιουργία της σημαντικής αυτής παραγωγής.

Ο λόγος για τον κινηματογραφιστή Jens Fischer, που έχει τιμηθεί 3 φορές με την “Χρυσή Άρκτο” της Σουηδικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι μεταξύ άλλων δημιουργός της ταινίας “Under Solen” (“Κάτω από τον ήλιο”), που το 1999 ήταν υποψήφια για Όσκαρ και μεταξύ των 5 καλύτερων ξένων ταινιών στις ΗΠΑ ανάμεσα σε συμμετοχές από 180 χώρες.

Άλλωστε ως γιος του στενού συνεργάτη – κινηματογραφιστή Gunnar Fischer  του μεγάλου σκηνοθέτη Ιngemar Βergman συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια το σημαντικό αυτό έργο.

Μαζί του επίσης ο ηχολήπτης - παραγωγός, ιδιοκτήτης της εταιρεία “Ljud och Bild” Bjorn Thisel, η σκηνογράφος Lena Ostlund και ο κινηματογραφιστήςPeter  Ostlund.

Όλοι τους είναι μεγάλοι καλλιτέχνες του σουηδικού κινηματογράφου με μεγάλες εμπειρίες και με πάρα πολλές ταινίες και εθελοντικά έρχονται στην Μεσσηνία για να συμβάλουν στην δημιουργία της ταινίας για τον Ζορμπά χρησιμοποιώντας φυσικά όλο τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Δηλώνουν άλλωστε ενθουσιασμένοι από το σενάριο της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο σε Στούπα και Καλαμάτα και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην Καλόγρια, στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αλλά και σε χωριά του Ταϋγέτου.

 


NEWSLETTER