Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 10:05

«Εργαστήριο για τη Βυζαντινή Φιλοσοφία» στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
«Εργαστήριο για τη Βυζαντινή Φιλοσοφία» στην Καλαμάτα

 

Διεθνής όμιλος ερευνητών θα συναντηθεί στην Καλαμάτα από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 6ης συνάντησης του «Εργαστηρίου για τη Βυζαντινή Φιλοσοφία (Byzantine Philosophy Working Group)» του Πανεπιστημίου του Οσλο της Νορβηγίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Αρχαίας Φιλοσοφίας Torstein Tollefsen.

Πέραν του καθηγητή Tollefsen, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι δρ. Sebastian Mateiescu (Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου), δρ. Vladimir Cvetkovic (Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου), καθ. δρ. Christophe Erismann (Πανεπιστήμιο της Βιέννης - Πανεπιστήμιο της Λωζάννης), δρ. Διονύσιος Σκλήρης (Πανεπιστήμιο Αθηνών - Σορβόννη) και δρ. Σωτήρης Μητραλέξης (Πανεπιστήμιο Αθηνών - Πανεπιστήμιο του Winchester).

Το 6ο Εργαστήριο Σπουδής της Βυζαντινής Φιλοσοφίας φιλοξενείται στην Καλαμάτα από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον μητροπολίτη κ. κ. Χρυσόστομο, και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Οστρια». Θα επικεντρωθεί σε κείμενα του Μαξίμου Ομολογητού, αγίου και φιλοσόφου του 7ου αιώνα, το διεθνές ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για τη σκέψη του οποίου βρίσκεται σήμερα σε ακμή, με νέες μεταφράσεις και κριτικές εκδόσεις του έργου του, καθώς και μια πλειάδα συνεδρίων και μελετών - όπως τα δύο τελευταία βιβλία του καθηγητή Tollefsen από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Παλαιότερες συναντήσεις του ομίλου ερευνητών είχαν λάβει χώρα στο Οσλο, στη Βιέννη, στην Κωνσταντινούπολη (Σχολή της Χάλκης) και στην Αθήνα (Νορβηγικό Ινστιτούτο).


NEWSLETTER