Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 19:03

«Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους» στο Θέατρο Νηπιαγωγείο 

Γράφτηκε από την
«Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους» στο Θέατρο Νηπιαγωγείο 

 

Την ηθοποιό Βασιλική Σαραντοπούλου και την αφηγηματική της παράσταση «Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους» θα φιλοξενήσει το Θέατρο Νηπιαγωγείο από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 2 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ..

Η παράσταση αντλεί το υλικό της από τα λαϊκά παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση και αποτελεί ουσιαστικά μια απόπειρα σύνδεσης και ερμηνείας του παραμυθικού λόγου με το παρόν. Μοιάζει σαν ένας άμεσος προσωπικός “μονόλογος” που επιχειρεί να ταξιδέψει μαζί με τους θεατές σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας. Περιλαμβάνει γνωστές αλλά και πρωτότυπες μελωδίες, αυτοσχέδιους ήχους, αποσπάσματα από ποιήματα, που σχολιάζουν και εμπλουτίζουν την αφήγηση φέρνοντάς τη κάθε φορά στο εδώ και το τώρα. Δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τεχνικά μέσα, αλλά δημιουργεί μια οικεία “σπιτική” ατμόσφαιρα, όπως περίπου φτιάχνονταν πάντα και λέγονταν οι ιστορίες - άλλοτε για διασκέδαση κι άλλοτε για παρηγοριά.

Η Βασιλική Σαραντοπούλου έχει σπουδάσει Υποκριτική και Θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Εχει συμμετάσχει σε παραστάσεις των Μάνου Βακούση, Γιάννη Καλαβριανού, Νικήτα Τσακίρογλου, Μελίνας Σκούφου, Φωτεινής Μπάνου, Πέρη Μιχαηλίδη και άλλων, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παράσταση αυτή έχει ολοκληρώσει ήδη έναν επιτυχημένο κύκλο σε διάφορους χώρους στην Αθήνα (“Βρυσάκι” χώρος Τέχνης και Δράσης, Οικία Κατακουζηνού, “Ιδιόμελον” κ.α.), και τώρα επισκέπτεται την Καλαμάτα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: Θέατρο Νηπιαγωγείο. Λεΐκων 24, τηλ. 6948-930181 (είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά).


NEWSLETTER