Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 13:53

Ο “Κουρέας της Σεβίλλης” σε παράσταση για παιδιά

Γράφτηκε από την

Τον “Κουρέα της Σεβίλλης”, σε μορφή παιδικής μουσικοθεατρικής παράστασης, θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Η παράσταση αποτελεί φόρο τιμής στον συνθέτη Τζοακίνο Ροσσίνι και τα 150 χρόνια από το θάνατό του.

Ο “Κουρέας της Σεβίλλης”, που είναι μια από τις πιο γνωστές όπερες, λαμβάνει στη συγκεκριμένη παράσταση τη μορφή μουσικού παραμυθιού, βασισμένου φυσικά στη γαλλική κωμωδία του Πιέρ – Ωγκυστέν Καρόν Ντε Μπωμαρσαί.

Το παραμύθι πραγματεύεται την αληθινή αγάπη και είναι γεμάτο γεμάτο γνωστές μελωδίες. Ο Φίγκαρο, ο Λιντόρο, η Ροζίνα κι άλλοι γνωστοί χαρακτήρες της όπερας θα εμφανιστούν επί σκηνής στο χώρο Προετοιμασίας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”για δύο Κυριακές, 4 και 11 Νοεμβρίου, σε δύο παραστάσεις τη φορά: η πρώτη στις 5.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 7.30 μ.μ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (40 άτομα ανά παράσταση) και η είσοδος θα γίνεται με αριθμημένα δελτία οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου, τα οποία κοστίζουν 5 ευρώ. Το κάθε

δελτίο αντιστοιχεί σε έναν συνοδό κι ένα παιδί.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν ζωντανά οι Μουσικοί:

Φλάουτο/ πίκολο, Φιλοθέη Μαστέα. Κόρνο, Μαρία Κενσαλή. Τούμπα, Βασίλης Μιχαλόπουλος. Πιάνο, Βάσια Φλώρου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης): Μαρία Κενσαλή, Μαριάννα Φουρναράκου, Σοφία Ειρήνη Γιαννοπούλου, Ηλίας Κολλινιάτης, Μαρία Τσιμικλή, Βασιλική Μίντζα, Γιώργος Ηλιόπουλος, Ελένη Τριανταφυλλίδου, Βάσια Φλώρου, Αγγελική Σάμπαλη.

Κοστούμια: Αγγελική Σάμπαλη, Βεστιάριο Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του ΜΣΚ.