Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 08:32

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για τα 10 χρόνια των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Η κεντρική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε χθες στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι και την επόμενη Κυριακή 11 του μήνα θα συνεχίζονται δράσεις και δρώμενα με αφορμή την επέτειο.

Χθες το πρωί, εξ άλλου, πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), η εκκίνηση του οποίου έγινε από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ το Σάββατο το πρωί έγινε αφήγηση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο και το απόγευμα αγώνας βόλεϊ Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών μεταξύ των ομάδων Α.Σ. Απόλλων Καλαμάτας - ΟΦΑ Απολλώνιος, στο Κλειστό Στάδιο Καλαμάτας.

Η χθεσινή απογευματινή εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Ρούλα Χριστάκη συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, ενώ μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε το δρώμενο “Πες το σαν παραμύθι...” με τη Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών με τη συμμετοχή παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων.

Στη συνέχεια η Δήμητρα Ψαρούλη και η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλη της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, αναφέρθηκαν στο ιστορικό της δημιουργίας των δομών του φορέα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ακολούθησε η απόδοση του τραγουδιού “Τα μικρά παιδιά” από τα παιδιά της πόλης μας (Τάσος Τρίτας κιθάρα, Γαλήνη Βουγιουκλή τραγούδι).

Μετά, οι κοινωνικές λειτουργοί Γιώτα Μηλίτση και Γιώτα Κοπίτα παρουσίασαν τα προγράμματα του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS για να ακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων Βασίλης και Γιάννης Φράγκος που απήγγειλαν το ποίημα “Για το παιδί”, απόσπασμα από το “Αναφυλλητό” του Γιάννη Ρίτσου.

“Η έννοια του εθελοντισμού” αναλύθηκε, στη συνέχεια, από τους εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Εύη Ντινοπούλου και Μανώλη Μουτζούρη και ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο για τα δικαιώματα του παιδιού “Ενα βήμα μπροστά”, από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, ο Στέργιος Σιφνιός διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS μίλησε με θέμα “Παιδικά Χωριά SOS και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών” και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις προς τη Βίκυ Γ. Καρέλια από το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τον Ξενοφώντα Κάππα από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.


NEWSLETTER