Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:27

“Τα παιδιά της χορωδίας” στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη για τα Παιδικά Χωριά SOS

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
“Τα παιδιά της χορωδίας” στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη για τα Παιδικά Χωριά SOS

Στα 10 χρόνια σπουδαίας παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα θα είναι αφιερωμένη η προβολή της ταινίας “Τα παιδιά της χορωδίας” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Η ταινία διάρκειας 97’ θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18).

Η σκηνοθεσία είναι του Christophe Barratier ενώ παίζουν οι Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier.

Βρισκόμαστε στο 1948. Ο Κλεμέντ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σ’ ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Εκεί θα αφυπνιστεί, καθώς η επαφή του με τη σκληρή πραγματικότητα των μαθητών και τις αυστηρότατες μεθόδους του διευθυντή του οικοτροφείου θα τον αναγκάσουν να αναζητήσει διαφορετικούς διαύλους επικοινωνίας με τα παιδιά. Ο Κλεμέντ θα προσπαθήσει να τα εμπνεύσει της Τέχνης και ειδικότερα, της Μουσικής.

Η ταινία αποτελεί άλλη μία απόδειξη της επίδρασης που μπορεί να έχει η Μουσική σε κάθε ψυχή, ειδικότερα σε αυτές των ατίθασων μαθητών. Η απόγνωσή τους και η σκληρή τους προσπάθεια, τα μυστικά και οι απολαυστικές φάρσες, αποτελούν το όχημα που θα φέρει το θεατή ακόμη πιο κοντά στην αντίληψη πως μέσω της Τέχνης μπορούν να συμβούν τα πραγματικά θαύματα της ζωής.

Το φιλμ ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις υπήρξε και υποψήφιο για δύο Όσκαρ (2005), αυτά του τραγουδιού και της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER