Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 15:06

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στη Στούπα

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στη Στούπα

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο για δεύτερη ημέρα στη Στούπα της Δυτικής Μάνης το τριήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση "Ναρτούρα", σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και με τη συμμετοχή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις διεξάγονται στην ταβέρνα «Διόνυσος», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με το κοινό μετά τις ομιλίες, κληρώσεις βιβλίων και ζωντανή μουσική με τον μουσικό Παναγιώτη Καραγιώργη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν καταξιωμένα μέλη της Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, καθώς και ο εγκληματολόγος και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

11 π.μ. – 1 μ.μ. Ξενάγηση στη γύρω περιοχή, σε χώρους ιστορικής σημασίας (αρχαίας και νεότερης), καθώς και σε σύγχρονα πολιτιστικά μνημεία. Ξεναγοί: Κατερίνα Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα αντιπρόεδρος "Ναρτούρα" και Μαρία Θεοδωρακέα γραμματέας "Ναρτούρα". Σημείο συνάντησης: ξενοδοχείο «Καλόγρια», παραλία Καλόγριας.

7.30 – 9 μ.μ. (ταβέρνα «Διόνυσος»). Πάνελ: Γιάννης Πανούσης, μέλος της ΕΛΣΑΛ, καθηγητής Εγκληματολογίας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Το έγκλημα στο αστυνομικό μυθιστόρημα, από εγκληματολογικής άποψης". Ανδρέας Αποστολίδης, μέλος της ΕΛΣΑΛ, με θέμα "Εγκλήματα στην περιφέρεια με αναφορά στα βιβλία του Γιάννη Μαρή". Παναγιώτης Γιαννουλέας μέλος της ΕΛΣΑΛ, με θέμα "Εγκλήματα στη Μάνη: Από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία". Δημήτρης Σίμος μέλος της ΕΛΣΑΛ, με θέμα "Το έγκλημα στις μικρές κοινότητες". παρουσιάζει και συντονίζει ο Θανάσης Παντές.

Συζήτηση με το κοινό.

Κληρώσεις αστυνομικών μυθιστορημάτων.

9.15 μ.μ. στον ίδιο χώρο, θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα ο Παναγιώτης Καραγιώργης, μέλος της "Ναρτούρα".

 

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

11 π.μ. – 1 μ.μ. Ξενάγηση στη γύρω περιοχή, σε χώρους ιστορικής σημασίας (αρχαίας και νεότερης), καθώς και σε σύγχρονα πολιτιστικά μνημεία. Ξεναγοί: Κατερίνα Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα . Σημείο συνάντησης: ξενοδοχείο «Καλόγρια», παραλία Καλόγριας.

7 μ.μ. (ταβέρνα «Διόνυσος»). Κινηματογραφική προβολή «Ο άνθρωπος του τραίνου» (1958). Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος. Σενάριο: Γιάννης Μαρής. Διάρκεια: 85'. Υπεύθυνος κινηματογραφικής προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος, έφορος Τμήματος Ψηφιακής και Τεχνολογικής Υποστήριξης "Ναρτούρα".


NEWSLETTER