Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 09:47

Τα "Μονοπάτια των γεύσεων" από σήμερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τα "Μονοπάτια των γεύσεων" από σήμερα στην Καλαμάτα

 

Η Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδας εγκαινιάζει σήμερα στην Καλαμάτα τα "Μονοπάτια των γεύσεων", που θα διαρκέσουν έως τις 18 Νοεμβρίου, με προσκεκλημένη μια ομάδα elite chefs της Πολωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι καλεσμένοι θα αφιχθούν σήμερα και η πρώτη τους γνωριμία με τις ελληνικές γεύσεις θα είναι το παραδοσιακό σουβλάκι στο "Ψητόπολις". Αύριο ακολουθεί επίσκεψη των σεφ στη μονάδα παραγωγής "G-Fish Γεροντίδης" στη Σπάρτη και επιστροφή στο εστιατόριο "Γαϊτανάρος", στις Κιτριές. Την ίδια ημέρα οι Πολωνοί σεφ θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα της χώρας τους στο εστιατόριο "Παλιακόν", στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Την Πέμπτη θα επισκεφτούν το ελαιοτριβείο "One & Olive" στο Μάνεση και αργότερα θα ακολουθήσει... μονομαχία ελληνοπολωνικής παραδοσιακής κουζίνας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Galaxy" στην Καλαμάτα.

Την Παρασκευή οι chefs θα επισκεφτούν το παραδοσιακό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου στη Μάλτα. Επειτα θα πάνε για μάθημα μοριακής γαστρονομίας στο ΙΕΚ "Ορίζων". Την ίδια ημέρα θα γίνει παρουσίαση ελληνοπολωνικής κουζίνας στην 120 ΠΕΑ και μετά παρουσίαση πολωνικών πιάτων στο εστιατόριο "Πανελλήνιον" στην Καλαμάτα.

Το Σάββατο θα γίνει επίδειξη ελληνοπολωνικής γαστρονομίας στο dellicatessen "Φάρμα Κατσίρα". Επίσης, οι chefs θα επισκεφτούν την Οξοποιία "Παπαδέας" και αργότερα θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών πολωνικών πιάτων στο "Luna Lounge", στη Στοά Βαρβουτσή της Καλαμάτας.

Την Κυριακή θα γίνει η παρουσίαση και τα εγκαίνια των δρόμων "Μονοπάτια των γεύσεων" στο ξενοδοχείο "Galaxy".


NEWSLETTER