Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 10:07

Εκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Μιχοπούλου στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Την ατομική έκθεση της ζωγράφου Ιωάννας Μιχοπούλου, με καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη παρουσιάζει το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ) συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε νέους εικαστικούς δημιουργούς.

Η έκθεση έχει τίτλο «Χορεύοντας» και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, που αναπτύσσονται πάνω στην έννοια του χορού Lindy Hop όπως τον βιώνει η ζωγράφος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 20.30.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή 14.00 – 21.00, Σάββατο 10.00 -16.00

Διάρκεια: 16/11 έως 15 /12, ΚΤΚ, (εντός Εικαστικού Εργαστηρίου), Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα, τ. 2721028864.

Η Ιωάννα Μιχοπούλου σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας τα έτη 2013-2018 και έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε πολλές εκθέσεις.

Το LINDY HOP

Το Lindy Hop είναι ένας χορός που εμφανίστηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του '30 με επίκεντρο το Ηarlem της Νέας Υόρκης ως εξέλιξη της jazz μουσικής των αφρικανικών λαών. Είναι ένας επαναστατικός και δυναμικός χορός, καθώς όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον χρησιμοποιούσαν ως τρόπο κάποιας διαφυγής από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που επικρατούσε τότε. Το Lindy Hop θεωρείται προπομπός του rock and roll ενός είδους μουσικής που αναπτύχθηκε στην Αμερική περί τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και ιδιαίτερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο ο κόσμος να ξεπεράσει τις φρικτές συνέπειες που επέφερε ο πόλεμος στην κοινωνία. Γνώρισε μεγαλύτερη άνθιση κατά τη δεκαετία του 1950, αλλά η έκρηξη έγινε το 1955 με την ταινία Black Board Jungle και ιδιαίτερα με το σάουντρακ της ταινίας "Rock Around the Clock".

Στις μέρες μας, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αναβίωση του Lindy Hop χορού σε παγκόσμιο επίπεδο με κριτήρια αντίστοιχα της πρώτης περιόδου εμφάνισής του. Το Lindy Hop προσέλκυε και συνεχίζει ακόμα να προσελκύει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων και ο λόγος είναι η αίσθηση χαράς, ευθυμίας, και ζωντάνιας που μεταφέρει. Χορεύεται σε ζευγάρια, είτε ατομικά (solo jazz steps).