Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:41

Προβολή της Καλαμάτας από το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Προβολή της Καλαμάτας από το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Με την απονομή των βραβείων στους τρεις σεφ, που διακρίθηκαν στον χθεσινό τελικό ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας.

O τελικός πραγματοποιήθηκε στο “Elite City Resort”, με τη συμμετοχή 20 εκκολαπτόμενων σεφ απ’ όλη την Ελλάδα. Οι σεφ αυτοί είχαν προκριθεί στα προκριματικά του φεστιβάλ στην Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Την 1η θέση έλαβε ο Γιώργος Παναγής από το ΙΕΚ “Ορίζων”, τη 2η η Χριστίνα Ζωντανού από το ΙΕΚ “Ομηρος” και την 3η ο Ευθύμιος Νικολόπουλος από την “Le Monde”.

Το “1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας” οργάνωσε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με τη βοήθεια της μεσσηνιακής εταιρείας “Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ”.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και μέλη της οι σεφ Γιάννης Λουκάκος, Στέλιος Μπαρμπέας, Νίκος Κονδύλης και Ιάκωβος Απέργης, οι οποίοι  αξιολόγησαν τους διαγωνιζόμενους με βάση τη συνολική εικόνα του πιάτου τους, την πρωτοτυπία και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής.

Την εκδήλωση παρουσίασε μαζί με τον Αλ. Παπανδρέου ο Ανδρέας Ζαγάκος, εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας Kalamata Papadimitriou Κώστα Παπαδημητρίου ανακοίνωσαν την διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας το 2019.


NEWSLETTER