Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:18

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Την οργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι “ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και άνοιξε το δρόμο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας”. Επεσήμανε πως “ανακαλούμε αιτήματα εκείνων των αγωνιστών, τα οποία δυστυχώς είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Αξιοπρεπής εργασία, ποιοτική και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματική δημοκρατία είναι δυστυχώς ακόμα και σήμερα ζητούμενα και όχι κεκτημένα”.

Ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης ανέφερε ότι “είναι διαχρονική και άφθαρτη η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973, για αιτήματα και οράματα που σήμερα μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ”. Παρατήρησε πως “είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για τη δημοκρατία” και σημείωσε: “Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Πρέπει να αντλήσουμε δύναμη από τον αγώνα του Νοέμβρη του ‘73 και να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η εθελοντική και απλήρωτη εργασία, η μαθητεία και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτού του τόπου”.

Γ.Σ.