Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 08:48

Μάγεψε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η παράσταση "The Thread”

Γράφτηκε από την
Μάγεψε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η παράσταση "The Thread”

To παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού κέρδισε η παράσταση “The Thread” που ανέβηκε το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ενώ θα κάνει επισήμως παγκόσμια πρεμιέρα το Μάρτιο του 2019 στο θέατρο Sadler's Wells του Λονδίνου.

Οι ειδικές παραστάσεις στην Καλαμάτα δόθηκαν προκειμένου ο χορογράφος Russell Maliphant να τεστάρει μπροστά σε απαιτητικό κοινό την παραγωγή, ώστε να προβεί στις αναγκαίες διορθώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η παράσταση ανεβαίνει με πρωτότυπη μουσική του βραβευμένου με Οσκαρ Ελληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, φωτισμούς του διεθνούς φήμης Michael Hulls και κοστούμια της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας Mary Katrantzou.
Εμφανίζονται επί σκηνής 18 ταλαντούχοι ανερχόμενοι χορευτές από την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, ενώ η προετοιμασία άρχισε πριν από 3 χρόνια, σε ιδέα και σκεπτικό της Γεωργίας Ηλιοπούλου διευθύνουσας συμβούλου της "Λάβρυς".
Στην παράσταση παρουσιάζεται ένας συνδυασμός παραδοσιακών ελληνικών χορών και σύγχρονου χορού, με στοιχεία αλλά και αυτούσια αποσπάσματα από χορούς απ' όλη την επικράτεια του ελληνισμού: από τον Πόντο και την Κρήτη ως την Ηπειρο και τις Κυκλάδες.

 


NEWSLETTER