Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:31

Στις 7 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στις 7 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Καλαμάτας

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Αυτό προγραμματίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου, με στελέχη των υπηρεσιών του δήμου και των Νομικών Προσώπων για τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων.

Οπως αναφέρθηκε, πλήθος εκδηλώσεων θα διοργανώσουν και φέτος ο δήμος και η “Φάρις”, στην πόλη και τις Κοινότητες, μεταξύ των οποίων η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας.
Στην κεντρική πλατεία και στο βόρειο τμήμα της θα τοποθετηθούν τα δενδρόσπιτα, για τους χειροτέχνες, ενώ στο νότιο τμήμα της θα τοποθετηθούν τα παραμυθόσπιτα, όπου σύλλογοι και φορείς της πόλης, θα δείξουν τη δραστηριότητά τους και θα διοργανώσουν εορταγορές.
Φέτος θα τοποθετηθούν 5 φυσικά έλατα σε διάφορα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην πλατεία του ναού των Ταξιαρχών, στο Μέγαρο Χορού, στο νέο Δημαρχείο και στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού.

Στις 31 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία θα γίνει η υποδοχή του νέου έτους 2019.

Για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη κατά την εορταστική περίοδο, ο δήμος - μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας – θα διανείμει περίπου 2.000 κιλά χοιρινό κρέας. Επίσης, το Δημοτικό Παντοπωλείο θα προσφέρει σε δικαιούχους τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τέλος, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα δοθεί γεύμα αγάπης στους δικαιούχους του συσσιτίου, στην Α΄ Λέσχη Φιλίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (ΚΑΠΗ).

 


NEWSLETTER