Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:33

Παράλληλη εκδήλωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας: Γαστρονομικές κοινότητες και τουριστικοί προορισμοί

Γράφτηκε από την
Παράλληλη εκδήλωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας: Γαστρονομικές κοινότητες και τουριστικοί προορισμοί

Εκδήλωση με θέμα «Μιλάμε για… τον τουρισμό vol.2» διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και ο δίαυλος καινοτομίας «Ο Σπόρος», σε συνεργασία με την Κoινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φάος» και την Κίνηση Πολιτών «Καλαμάτα 2030».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού House of Phaos και διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί» του Γεώργιου Πίττα, ξενοδόχου, συγγραφέα και δημιουργού του Greek Gastronomy Guide. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα, θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τη δημιουργία γαστρονομικών κοινοτήτων.

Για το βιβλίο αλλά και για την περιοχή μας ως γαστρονομικό προορισμό θα μιλήσουν, ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης) και ο επιχειρηματίας Κώστας Παπαδημητρίου.

Σε μια εποχή που η γαστρονομία κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας, και παράλληλα έχει γίνει τρόπος επιλογής τουριστικού προορισμού για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, έχει ενδιαφέρον να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μια γαστρονομική κοινότητα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι ακριβώς να φανεί η διασύνδεση ανάμεσα στη γαστρονομία και τον τουρισμό, αλλά και οι πιθανές συνεργασίες σε αυτό τον τομέα που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας γαστρονομικής κοινότητας στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση -που οργανώνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας- θα διαρκέσει 60 λεπτά και η είσοδος σε αυτήν είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER