Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 13:53

“Το νησί των σκύλων” στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Το νησί των σκύλων” παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.

Η ταινία θα προβληθεί στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18) με προσκεκλημένο τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καλαμάτας.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 101’, η σκηνοθεσία του Wes Anderson ενώ παίζουν οι Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton.

Η δεύτερη stop-motion ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουές Άντερσον είναι μια θαυμάσια περιπέτεια που μιλά για τη φιλία, την οικολογία, την αγάπη για τα ζώα, την τεχνολογία και την εξουσία, με φόντο την Ιαπωνία και το σινεμά του Κουροσάβα.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ατάρι Κομπαγιάσι, ενός 12χρονου προστατευόμενου του διεφθαρμένου Δημάρχου Κομπαγιάσι. Όταν, με Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι της πόλης Μεγκασάκι σε μία αχανή χωματερή, ονόματι Νησί των Σκουπιδιών, ο Ατάρι ξεκινά μόνος του την αναζήτηση του σκύλου-σωματοφύλακά του, Σποτς. Εκεί, με τη βοήθεια μίας αγέλης ημίαιμων φίλων, αρχίζει ένα επικό ταξίδι που θα καθορίσει την τύχη και το μέλλον ολόκληρης της Πολιτείας.

Τα ταλέντα στην ταινία ξεχειλίζουν, από τις φωνές των επίτιμων μελών του θιάσου, όπως η Τίλντα Σουίντον και ο Μπιλ Μάρεϊ, αλλά και των εκλεκτών καλεσμένων, του Μπράιαν Κράνστον, του Τζεφ Γκόλντμπλαμ, της Σκάρλετ Τζοχάνσον, της Γιόκο Όνο και του Μάρεϊ Άμπρααμ, ως τον Άνταμ Στοκχάουζεν που επιμελήθηκε τα σκηνικά και τον Αλεξάντρ Ντεσπλά που έγραψε το σκορ.

Η ταινία άνοιξε την φετινή Μπερλινάλε, όπου κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας, όπως και το βραβείο κοινού στο SXSW Film Festival 2018.