Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:27

Εκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας στο “Θάρρος”

Γράφτηκε από την

Τριήμερη έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Προσωπικές Στιγμές" διοργανώνει η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (ΦΟΚΑΛ), στο χώρο του τυπογραφείου της εφημερίδας “Θάρρος”, στην οδό Σταδίου 45.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αυτή την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις εξής ημέρες και ώρες: Κυριακή 6-10 μ.μ., Δευτέρα 6-8 μ.μ. και Τρίτη 6-8 μ.μ.

Πρόκειται για μια θεματική έρευνα-εργασία που πραγματοποιήθηκε από μέλη της ομάδας και φέρει την προσωπική σφραγίδα του ύφους, της σκέψης και της φωτογραφικής τους ματιάς. Κάθε συμμετέχων στη συγκεκριμένη εργασία εκθέτει μέχρι 5 φωτογραφίες, οι οποίες είναι το αισθητικό αποτέλεσμα μιας πορείας που έκρυβε προκλήσεις και εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα. Ολο αυτό το “ταξίδι” καταγράφεται σε ένα τετράδιο (sketchbook), με τον τρόπο που ταιριάζει στο ύφος κάθε συμμετέχοντος. Η θεωρητική εργασία ολοκληρώνεται με ένα μικρό κείμενο, το οποίο περιγράφει την περιδιάβαση καθενός στη γνώση, στο λόγο, τη μουσική, την τέχνη εν γένει, αλλά και στον εαυτό του.

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, με συντονιστή τον Νίκο Ηλιόπουλο, δραστηριοποιείται φωτογραφικά και πολιτιστικά από τον Ιανουάριο του 2017 και στοχεύει στη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και καλλιτεχνική έκφραση των μελών της στη φωτογραφία. Η έδρα της είναι στην οδό Λακωνικής 38.

Email: photokalamatas@gmail.com

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Τηλέφωνο 6944-583009