Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 10:55

Ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα η Καλαμάτα: Εκδηλώσεις και στο Μέγαρο Χορού (βίντεο)

Γράφτηκε από την

  

Αρκετές και σημαντικές εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Vegas”, ενώ έχουν προγραμματιστεί 3 συναυλίες στο Μέγαρο Χορού (θα είναι το επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων μαζί με την πλατεία) και μία στην Τέντα.

Χθες ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος Θανάσης Ηλιόπουλος ενημέρωσε για το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Είπε ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες με το  στολισμό σε πεζόδρομους και πλατείες, με στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης και στις τοπικές κοινότητες.

Πληροφόρησε πως θα τοποθετηθούν 5 φυσικά έλατα, μεταξύ των οποίων στο Δημαρχείο, στο Μέγαρο Χορού και στο λιμάνι.

Ανέφερε ότι θα υπάρχουν εκδηλώσεις, πολιτιστικές και κοινωνικές, όλο το Δεκέμβριο, με τα σπιτάκια στο βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας και καρουζέλ.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι στόχος είναι η διασκέδαση των παιδιών, καθώς τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, αλλά και το εορταστικό κλίμα στην πόλη που θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα και την τόνωση της κίνησης των καταστημάτων.

Ανέφερε, ακόμα, ότι φέτος δε θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο χωριό στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, καθώς “ο περσινός ενοικιαστής δεν εξέφρασε ενδιαφέρον να συνεχίσει”.

Ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης ενημέρωσε για τις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί.

Στο Μέγαρο Χορού: Στις 22 Δεκεμβρίου οι παραστάσεις των μαθητών από τη Σχολή Χορού και το Ωδείο, στις 7 και τις 9 το βράδυ, η οποία θα είναι δωρεάν (με δελτία προτεραιότητας, με έμφαση στους γονείς των μαθητών). Στις 23 Δεκεμβρίου (στο στούντιο του Μεγάρου Χορού) μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού, με εισιτήριο 3 ευρώ. Στις 27 η πρώτη πανηγυρική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, με εισιτήριο 5 ευρώ.

Στην Τέντα, θα γίνει η εκδήλωση της Φιλαρμονικής με εισιτήριο 2 ευρώ.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει μία έκπληξη με το Νεανικό Μελίφωνο.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CIOGAl2R48Q}