Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 13:26

“Μητριαρχία” στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
“Μητριαρχία” στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Με την προβολή της ταινίας “Μητριαρχία” θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής (2015, 160’) σε σκηνοθεσία Νίκου Kορνήλιου. Παίζου: Βασιλική Τρουφάκου, Ειρήνη Ιγγλέση, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μία εγκαταλειμμένη αποθήκη μεταμορφώνεται σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών. Γυναίκες όλων των εθνικοτήτων και κοινωνικών τάξεων βρίσκουν στέγη και ασφάλεια, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Όταν η αποθήκη απειλείται με κατεδάφιση, 60 γυναίκες κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται για να κάνουν κατάληψη και να προστατέψουν το χώρο.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό μανιφέστο που δίνει φωνή στις γυναίκες να μιλήσουν για τα βιώματα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική, τη βία. Ο Κορνήλιος διευθύνει και ενορχηστρώνει μία ταινία μυθοπλασίας, με νεορεαλιστική διάθεση και στοιχεία ντοκιμαντέρ, με ευαισθησία και δυναμικότητα, επιχειρώντας ένα ριψοκίνδυνο και πρωτότυπο εγχείρημα.

 

Για την εκδήλωση

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) να στηρίξει οικονομικά την υλοποίηση της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου “Από όλους τους δρόμους του κόσμου”. Πρόκειται για ένα συλλογικό κινηματογραφικό έργο, με σκηνοθέτη τον ίδιο, με τη σύμπραξη της ΟΚΛΕ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «οι Πολυμήχανοι» και τη συμμετοχή όλων των Κινηματογραφικών Λεσχών της χώρας, οι οποίες εκτός από την οικονομική τους προσφορά θα συμμετέχουν και ενεργά στη δημιουργία της. Η Λέσχη θα συγκεντρώσει ποσό που θα διατεθεί για τα γυρίσματα της ταινίας που θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER