Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 20:03

Σημαντικές συνεργασίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σημαντικές συνεργασίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Δυναμικά ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πραγματοποιώντας τέσσερις πολύ σημαντικές καινούργιες συνεργασίες:

Κατ’ αρχήν οι προ φεστιβαλικές δραστηριότητες ξεκίνησαν με τη συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όπου μεταπτυχιακοί φοιτητές της ξεκίνησαν ήδη την προεργασία με τον πολυβραβευμένο συνεργάτη Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο- εργαστήριο το οποίο και θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ με τελικό προορισμό την παραγωγή καλλιτεχνικών εργασιών videoart με θεματικό άξονα την πόλη της Καλαμάτας.

Η συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας, οδήγησε σε μία ουσιαστικά καινοτόμα πρωτοβουλία, όπου ήδη ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα «Η έμφυλη οπτική στον Κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα στο πλαίσιο του διδακτικού τους έργου και να βοηθήσουν τους μαθητές να προβληματιστούν και να παράγουν κινηματογραφικά έργα με θέμα την ισότητα τα οποία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Από φέτος η Γενική Γραμματεία Ισότητας θέσπισε 2 βραβεία για ντοκιμαντέρ που αφορούν την « Ισότητα φύλων».

Επιπλέον, μια ουσιαστική συνεργασία ξεκίνησε με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συμμετέχει ενεργά στις εργασίες διοργάνωσης του φεστιβάλ. Τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές θα αναλάβουν κατά την διάρκεια του τριμήνου την αξιολόγηση των βραβείων κοινού και την υλοποίηση έρευνας σχετικά με την οργάνωση του φεστιβάλ.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί σεμινάριο με τίτλο «Η προσέγγιση μιας ταινίας από την πλευρά της κριτικής» , όπου θα αναπτυχθούν από τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Μπλάθρα τα καλλιτεχνικά κριτήρια ενός έργου.

Τέλος πολύ σημαντική είναι η συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και Νέους όπου φέτος θα φιλοξενηθεί μέρος του προγράμματος στο αμφιθέατρο "Ν. Πολίτης "του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (1-3 Δεκεμβρίου) και στο αμφιθέατρο "Θ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο" (4-5 Δεκεμβρίου).

Οι ταινίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό ενώ για τα σχολεία έχουν προγραμματισθεί ειδικές πρωινές προβολές.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER