Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 16:21

«Η μπάντα του δάσους» στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Γράφτηκε από την

Την παιδική παράσταση «Η μπάντα του δάσους» παρουσιάζει το Θέατρο Νηπιαγωγείο στην Καλαμάτα από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή ως τις 20 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Η παράσταση παρουσιάζεται και για σχολεία από τις 25 Νοεμβρίου, τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης.

«Η μπάντα του δάσους» είναι βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Οι μουσικοί της Βρέμης», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελένης Ευταξοπούλου και μουσική επένδυση της μουσικοθεατροπαιδαγωγικής ομάδας «Τσικιμπόμ».

Στο πλαίσιο του έργου 4 ζώα, ο γάιδαρος Ρακίνας, ο σκύλος Σοφοκλής, η αγελάδα Μινέρβα και ο κόκορας Ερρίκος, διωγμένα και πληγωμένα από τα αφεντικά τους όταν πια παύουν να τους είναι χρήσιμα, περιπλανιούνται στο δάσος για να βρουν μία καλύτερη τύχη. Βρίσκουν έτσι ο ένας τον άλλον και ανακαλύπτουν την δύναμη της φιλίας που τους δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσουν.

Ξαφνικά, μέσα στο δάσος, ανακαλύπτουν το κρησφύγετο 4 ληστών που έχουν κατακλέψει όλη την Βρέμη. Αποφασίζουν να τους τιμωρήσουν και, με καλή συνεργασία μεταξύ τους, τρομάζουν και διώχνουν μακριά τους ληστές, ενώ επιστρέφουν τα κλοπιμαία στους χωριανούς. Γίνονται έτσι οι ήρωες της Βρέμης - και τα αφεντικά τους τους ζητούν να επιστρέψουν πίσω. Ομως εκείνοι προτιμούν τη νέα οικογένεια που δημιούργησαν μεταξύ τους και, αντί να επιστρέψουν, φτιάχνουν την μπάντα του δάσους και παίζουν μουσική στις χαρές και στις λύπες. Ο θρύλος λέει πως αυτή η μπάντα κράτησε για πάντα…

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελένη Ευταξοπούλου. Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Ευταξοπούλου, Κωνσταντίνα Κολόκα, Πάνος Ταντής. Μουσική σύνθεση: Πάνος Ταντής. Χορογραφία: Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Λεϊκων 24.

Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, στο τηλέφωνο 6948-930181.